De gemeente Zaltbommel gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. Burgemeester Van Maaren en Marc Janssen van het meldpunt tekenden daarvoor op 8 september een samenwerkingsovereenkomst. De gemeente ontvangt vanaf nu anoniem relevante signalen over criminaliteit en fraude in de gemeente Zaltbommel.

Met de signalen die de gemeente vanuit M. ontvangt kan de gemeente de aanpak tegen ondermijnende criminaliteit versterken. Burgemeester Van Maaren kijkt uit naar de samenwerking: 

“Ondermijning is voor ons een belangrijk speerpunt. De aanpak van ondermijnende criminaliteit is een gedeelde verantwoordelijkheid. Het aanpakken van deze vorm van criminaliteit kunnen gemeente en politie niet alleen. Daar hebben we de ogen en oren van inwoners bij nodig. Door vroegtijdig signalen over ondermijnende activiteiten te herkennen en te ontvangen kunnen we deze vorm van criminaliteit beter opsporen en aanpakken. De samenwerking met M. helpt ons hierbij."

Vangnet

M. is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Bij M. wordt gemeld over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal. Marc Janssen: “Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om niet te melden. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat je de dader kent. Het kan ook zijn dat mensen de gevolgen van melden niet kunnen overzien of dat ze er na die tijd simpelweg niets meer mee te maken willen hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar de melder buiten beeld blijft.”

Bereikbaarheid

M. zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden