Vanaf maandag 28 oktober start de controle op de hondenbelasting in de gemeente Zaltbommel. Heeft u één of meerdere honden en zijn deze nog niet bij de gemeente aangemeld, doe dit dan zo snel mogelijk!

Controleurs langs deuren

Controleurs gaan langs de deuren om te controleren of er honden aanwezig zijn. Ze kijken of de honden al bekend zijn bij de gemeente. De gemeente wil met deze controle het bestand van honden en hondenbezitters actualiseren. De controleurs komen van het bureau Legitiem B.V. Zij kunnen zich legitimeren.

Aanmelden

Heeft u uw hond(en) nog niet bij de gemeente aangemeld? Dan raden wij u aan om dit zo snel mogelijk te doen. Aanmelden kan digitaal of door middel van het invullen en opsturen van dit aangifteformulier hondenbelasting

(PDF, 111.8 kB). U kunt het formulier ook via telefoonnummer 14 0418 aanvragen of ophalen op het gemeentekantoor.

Hondenbelasting

De hondenbelasting is een onderdeel van het belastingpakket van de gemeente Zaltbommel. Dit betekent dat u als eigenaar van één of meerdere honden belasting betaalt. Als eigenaar dient u zelf het bezit van een hond door te geven. Dit is vastgelegd in de Verordening Hondenbelasting van de gemeente.