default_mobilelogo

oenologische olie VINOFERM 100 ml

Vormt een beschermende laag en beschermt de wijn tegen kaam en oxidatie. Ontgeurt (schimmel). Laat onvolledig gevulde recipiënten toe (aftappen bij grote flessen), door een laag van ongeveer 1 cm op de wijn te gieten (vermengt zich NIET met de wijn !). Ook geschikt voor het smeren van apparaten in de wijnbereiding.

€ 4.10

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm Andere hulpstoffen
Product
 

wijnsteenzuur VINOFERM tartrol 100 g

Poedervorm. Dosis : 10 g / 10 l verhoogt de zuurgraad met 1 g / l. De zuurgraad van most/wijn wordt altijd uitgedrukt in gram wijnsteenzuur/liter. In Franse boeken vindt u de zuurgraad uitgedrukt in zwavelzuur. De zuurgraad in zwavelzuur = de zuurgraad in wijnsteenzuur ÷ 1,53. De zuurgraad in wijnsteenzuur = de zuurgraad in zwavelzuur x 1,53.

€ 5.80

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm Zuren
Product
 

wijnsteenzuur VINOFERM tartrol 250 g

Poedervorm. Dosis : 10 g / 10 l verhoogt de zuurgraad met 1 g / l. De zuurgraad van most/wijn wordt altijd uitgedrukt in gram wijnsteenzuur/liter. In Franse boeken vindt u de zuurgraad uitgedrukt in zwavelzuur. De zuurgraad in zwavelzuur = de zuurgraad in wijnsteenzuur ÷ 1,53. De zuurgraad in wijnsteenzuur = de zuurgraad in zwavelzuur x 1,53.

€ 9.90

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm Zuren
Product
 

pectine 1 kg

Zuivere pectine E440 voor het maken van geleien en confituren met min. 55% suiker en een pH van 2.5-3.8. Dosis: 1-4g/kg fruit.

€ 48.40

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm Confituurbereiding
Product
 

pH meter PHSCAN30 Vinoferm

Een handige en nauwkeurige pH-meter in een waterdichte behuizing. Goed afleesbare display en vervangbare elektrode. 2-punts autokalibratie d.m.v. drukknop (geen schroefjes) ATC = automatische temperatuurscorrectie van 0 tot 60 °C, met temperatuursaflezing vervangbare elektrode aflezing per 0,01 pH, nauwkeurigheid: +/- 0,05 pH met HOLD functie auto-shut-down na 8 minuten werkt op 3 x 1,5 V G13A batterijen (worden niet meegeleverd) afmetingen: 180 x 35 mm bewaarvloeistof apart te koop Wat is pH? pH is het meten van de concentratie aan vrije waterstofionen in een vloeistof. De pH van zuiver water is 7. Vloeistoffen die een grotere concentratie hebben van waterstofionen dan zuiver water zijn zuur en hebben een pH-waarde van minder dan 7. Omgekeerd, vloeistoffen met een lagere concentratie waterstofionen zijn basisch en hebben een pH-waarde die groter is dan 7. De pH-schaal loopt van 1 tot 14. Bij het openmaken van de verpakking kan een kleine kristallisatie zichtbaar zijn op de elektrode van de pH-meter. Dit is normaal. Gelieve deze te reinigen met gedemineraliseerd water voor eerste ingebruikname.Het onderhoud van een pH-meter De pH-meter is een precisie-instrument. Een goed gebruik en aangepast onderhoud zijn belangrijk om lang plezier te hebben van je pH-meter. Hieronder enkele aandachtspunten: Bij aankoop is de elektrode meestal uitgedroogd. Laat deze eerst 4 uren weken in de bewaaroplossing. Ook na gebruik steeds het dopje dat over de elektrode schuift, vullen met deze bewaaroplossing. Zo blijft de elektrode veel langer correct functioneren. Voor het uitvoeren van een meting dient de pH-meter gekalibreerd te worden. Hiervoor worden de bufferoplossingen gebruikt. Als de pH-meter slechts op 1 punt gekalibreerd kan worden, gebruik dan de bufferoplossing die het dichtst bij jouw normale metingen ligt. Let er bij het kalibreren op dat er geen verontreiniging van de bufferoplossing gebeurt. Steek daarom nooit de elektrode rechtstreeks in het flesje, maar giet een kleine hoeveelheid in een afzonderlijk bekertje en meet hierin. Na kalibratie de gebruikte bekertjes weggieten en de vloeistof niet terug in het flesje gieten! Raak de elektrode bij voorkeur nooit aan, zeker niet met je vingers. Reinig de elektrode enkel met een zacht doekje, zonder te schuren.

€ 69.95

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm PH meting,Ph meting,Ph meting,Bier,Wijn
Product
 

alu capsules wit 100 stuks

Geven een mooie afwerking en beschermen de kurk. Diam. : 30,5 mm. Lengte : 50 mm.

€ 16.00

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm ALU capsules wijn,ALU capsules wijn,ALU capsules wijn,S
Product
 

appelzuur Vinoferm malox 100 g

Poedervorm. Verhoogt de zuurgraad met 1 g / l.Dosis : 9 g / 10 l De zuurgraad van most/wijn wordt altijd uitgedrukt in gram wijnsteenzuur/liter. In Franse boeken vindt u de zuurgraad uitgedrukt in zwavelzuur. De zuurgraad in zwavelzuur = de zuurgraad in wijnsteenzuur ÷ 1,53. De zuurgraad in wijnsteenzuur = de zuurgraad in zwavelzuur x 1,53.

€ 5.35

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm Zuren,Stock Sale
Product
 

Noferm poeder 100 g

Noferm stabiliseringspoeder zonder kaliumsorbaat, op basis van natriumbenzoaat. Het is een conserveermiddel dat hergisting belet. Niet geschikt voor commerciële wijnen, uitgezonderd ciders. Dosis: 2 g/10 l

€ 5.15

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm Stabiliserende producten
Product
 

neerslagkalk Vinoferm desacid 250 g

De meest gebruikte ontzuurder ! Bevat extra zuiver calcium carbonaat. Dosis : 6,5 g / 10 l geeft een vermindering van 1 g / l. SLAAT OOK OXAALZUUR NEER BIJ RABARBER : Dosis : 2 g / l rabarbersap. Wanneer en hoe een ontzuurder gebruiken? Ontzuren doe je best zo vroeg mogelijk. Neerslagkalk is de meest gebruikte ontzuurder. Bij het ontzuren ontstaat er dikwijls veel schuimvorming. Gebruik daarom een voldoende ruim vat/recipiënt. Voeg de nodige hoeveelheid ontzuurder toe aan de most, roer enkele minuten en laat even rusten. Roer dan weer en laat weer rusten. Herhaal dit enkele malen tot er geen CO2 meer gevormd wordt (geen gasgeluid). Laat alles nu 12-24 uur bezinken. Hevel de most/wijn nu over zonder de witte laag onderaan.

€ 4.65

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm Ontzuurders
Product
 

alu capsules goud 100 stuks

Geven een mooie afwerking en beschermen de kurk. Diam. : 30,5 mm. Lengte : 50 mm.

€ 15.40

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm ALU capsules wijn,ALU capsules wijn,ALU capsules wijn
Product
 

Rietsuiker donker 1 kg

Donkere rietsuiker geeft aan wijn en bier zijn speciale smaak. Kleurwaarde = 5000 tot 6000 op de ICUMSA-schaal.

€ 5.95

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm Vergistbare suikers,Vergistbare suikers
Product
 

Refractometer voor honing 58 90 Brix 12 27 water

Een refractometer is een optisch precisie-instrument dat door middel van de brekingsindex van een vloeistof de dichtheid bepaalt. Klik hier voor een handig overzicht van onze refractometers. Deze refractometer heeft 3 schalen, die simultaan afgelezen kunnen worden. Dit model is speciaal ontworpen voor imkers, maar kan ook gebruikt worden in de productie van siropen, confituren, enz. De meter is nauwkeurig en toch eenvoudig in gebruik: het volstaat om enkele druppeltjes vloeistof op het prisma te leggen en de dichtheid is rechtstreeks afleesbaar. Schaal 58-90% Brix met 0,5% aflezing Schaal 12-27% Water met 1% aflezing Schaal 38-43°Bé (Baumé) met 0,5°Bé aflezing Duurzaam door hoge kwaliteit in aluminium constructie Eenvoudig te kalibreren met bijgeleverde ijkvloeistof Stevig opbergdoosje Inhoud: refractometer pipet minischroevendraaier handleiding opbergdoosje zacht reinigingsdoekje ijkvloeistof

€ 41.50

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm Refractometers,Refractometers
Product
 

Alfa amylase Vinoferm 25 ml NL FR

Vloeibaar. Zetmeel-afbrekend enzym, voorkomt troebels in zetmeelrijke wijnen/sappen. Mag niet in commerciële wijnen gebruikt worden. dosis: 2 - 4 g/10 l in de koelkast bewaren etiket in Nederlands & Frans Het gebruik van enzymen Over enzymen bestaan de wildste verhalen. Daarom hier even een aantal zaken op een rijtje. Tenzij anders vermeld, zijn de vermelde dosissen bij kamertemperatuur (20°C) en met een inwerktijd van 12 uur. Iedere temperatuurverlaging van 7° kan opgevangen worden door een verdubbeling van de dosis. Iedere halvering van de gewenste contacttijd kan eveneens opgevangen worden door een verdubbeling van de dosis. De volgorde van toedienen van ingrediënten is erg belangrijk. Het ene kan namelijk de werking van het andere sterk beïnvloeden, ook in negatieve zin! Voeg bv. nooit bentonieten toe als de enzymen nog in werking zijn. Laat dus minimaal 12 uur tussen de enzymentoevoeging en de bentoniet-toevoeging.

€ 3.10

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm Enzymen VINOFERM
Product