default_mobilelogo

Rietsuiker donker 1 kg

Donkere rietsuiker geeft aan wijn en bier zijn speciale smaak. Kleurwaarde = 5000 tot 6000 op de ICUMSA-schaal.

€ 5.95

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm Vergistbare suikers,Vergistbare suikers
Product
 

neerslagkalk Vinoferm desacid 250 g

De meest gebruikte ontzuurder ! Bevat extra zuiver calcium carbonaat. Dosis : 6,5 g / 10 l geeft een vermindering van 1 g / l. SLAAT OOK OXAALZUUR NEER BIJ RABARBER : Dosis : 2 g / l rabarbersap. Wanneer en hoe een ontzuurder gebruiken? Ontzuren doe je best zo vroeg mogelijk. Neerslagkalk is de meest gebruikte ontzuurder. Bij het ontzuren ontstaat er dikwijls veel schuimvorming. Gebruik daarom een voldoende ruim vat/recipiënt. Voeg de nodige hoeveelheid ontzuurder toe aan de most, roer enkele minuten en laat even rusten. Roer dan weer en laat weer rusten. Herhaal dit enkele malen tot er geen CO2 meer gevormd wordt (geen gasgeluid). Laat alles nu 12-24 uur bezinken. Hevel de most/wijn nu over zonder de witte laag onderaan.

€ 4.65

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm Ontzuurders,Stock Sale
Product
 

wijnsteenzuur Vinoferm tartrol 250 g

Poedervorm. Dosis : 10 g / 10 l verhoogt de zuurgraad met 1 g / l. De zuurgraad van most/wijn wordt altijd uitgedrukt in gram wijnsteenzuur/liter. In Franse boeken vindt u de zuurgraad uitgedrukt in zwavelzuur. De zuurgraad in zwavelzuur = de zuurgraad in wijnsteenzuur ÷ 1,53. De zuurgraad in wijnsteenzuur = de zuurgraad in zwavelzuur x 1,53.

€ 9.90

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm Zuren,Stock Sale
Product
 

pectine 1 kg

Zuivere pectine E440 voor het maken van geleien en confituren met min. 55% suiker en een pH van 2.5-3.8. Dosis: 1-4g/kg fruit.

€ 48.40

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm Confituurbereiding,Stock Sale
Product
 

oenologische olie VINOFERM 250 ml

Oenologische olie VINOFERM Vormt een beschermende laag en beschermt de wijn tegen kaam en oxidatie. Ontgeurt (schimmel). Laat onvolledig gevulde recipiënten toe (aftappen bij grote flessen), door een laag van ongeveer 1 cm op de wijn te gieten (vermengt zich NIET met de wijn !). Ook geschikt voor het smeren van apparaten in de wijnbereiding.

€ 8.40

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm Andere hulpstoffen
Product
 

alu capsules goud 100 stuks

Geven een mooie afwerking en beschermen de kurk. Diam. : 30,5 mm. Lengte : 50 mm.

€ 15.40

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm ALU capsules wijn,ALU capsules wijn,ALU capsules wijn,S
Product
 

Noferm poeder 100 g

Noferm stabiliseringspoeder zonder kaliumsorbaat, op basis van natriumbenzoaat. Het is een conserveermiddel dat hergisting belet. Niet geschikt voor commerciële wijnen, uitgezonderd ciders. Dosis: 2 g/10 l

€ 5.15

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm Stabiliserende producten,Stock Sale
Product
 

Refractometer voor honing 58 90 Brix 12 27 water

Een refractometer is een optisch precisie-instrument dat door middel van de brekingsindex van een vloeistof de dichtheid bepaalt. Klik hier voor een handig overzicht van onze refractometers. Deze refractometer heeft 3 schalen, die simultaan afgelezen kunnen worden. Dit model is speciaal ontworpen voor imkers, maar kan ook gebruikt worden in de productie van siropen, confituren, enz. De meter is nauwkeurig en toch eenvoudig in gebruik: het volstaat om enkele druppeltjes vloeistof op het prisma te leggen en de dichtheid is rechtstreeks afleesbaar. Schaal 58-90% Brix met 0,5% aflezing Schaal 12-27% Water met 1% aflezing Schaal 38-43°Bé (Baumé) met 0,5°Bé aflezing Duurzaam door hoge kwaliteit in aluminium constructie Eenvoudig te kalibreren met bijgeleverde ijkvloeistof Stevig opbergdoosje Inhoud: refractometer pipet minischroevendraaier handleiding opbergdoosje zacht reinigingsdoekje ijkvloeistof

€ 41.50

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm Refractometers,Refractometers
Product
 

oenologische olie VINOFERM 100 ml

Vormt een beschermende laag en beschermt de wijn tegen kaam en oxidatie. Ontgeurt (schimmel). Laat onvolledig gevulde recipiënten toe (aftappen bij grote flessen), door een laag van ongeveer 1 cm op de wijn te gieten (vermengt zich NIET met de wijn !). Ook geschikt voor het smeren van apparaten in de wijnbereiding.

€ 4.10

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm Andere hulpstoffen,Stock Sale
Product
 

Alfa amylase Vinoferm 25 ml NL FR

Vloeibaar. Zetmeel-afbrekend enzym, voorkomt troebels in zetmeelrijke wijnen/sappen. Mag niet in commerciële wijnen gebruikt worden. dosis: 2 - 4 g/10 l in de koelkast bewaren etiket in Nederlands & Frans Het gebruik van enzymen Over enzymen bestaan de wildste verhalen. Daarom hier even een aantal zaken op een rijtje. Tenzij anders vermeld, zijn de vermelde dosissen bij kamertemperatuur (20°C) en met een inwerktijd van 12 uur. Iedere temperatuurverlaging van 7° kan opgevangen worden door een verdubbeling van de dosis. Iedere halvering van de gewenste contacttijd kan eveneens opgevangen worden door een verdubbeling van de dosis. De volgorde van toedienen van ingrediënten is erg belangrijk. Het ene kan namelijk de werking van het andere sterk beïnvloeden, ook in negatieve zin! Voeg bv. nooit bentonieten toe als de enzymen nog in werking zijn. Laat dus minimaal 12 uur tussen de enzymentoevoeging en de bentoniet-toevoeging.

€ 3.10

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm Enzymen VINOFERM
Product
 

malostop Vinoferm 100 g

Zuiver en natuurlijk enzymenpreparaat, op basis van Lysozyme, ter voorkoming van een appel-/melkzuurgisting (inhibeert melkzuurbacteriën) bij zowel rode als witte wijnen. Ook geschikt bij hogere pH-waardes. Kan gebruikt worden om de sulfietdosis bij bvb. het bottelen te verminderen.Dosis :· om de malolactische gisting uit te stellen en daarna zelf te enten met een cultuur : 1 - 2 g / 10 liter (verlaat de malolactische gisting met 10 - 14 dagen). · om de in gang zijnde malolactische gisting te stoppen : 2 g / 10 liter. · om de malolactische gisting kompleet te vermijden : 3 - 5 g / 10 liter.Werkwijze : oplossen in 5 x zijn gewicht handwarm water (20°C), zonder schudden, zachtjes roeren is voldoende. 1 uur laten rusten, opnieuw zachtjes roeren, toevoegen aan de most/wijn en zeer goed vermengen (ompompen). Minimaal 24 uur laten inwerken alvorens andere behandelingen (klaring, …) uit te voeren.

€ 41.45

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm Stabiliserende producten
Product
 

desa FIW ontzuurder 250 g

De beste ontzuurder voor druivenwijn. Slaat alleen wijnsteenzuur neer. Dosis : 15 g / 10 l verlaagt de zuurtegraad met 1 g / l. Wanneer en hoe een ontzuurder gebruiken? Ontzuren doe je best zo vroeg mogelijk. Neerslagkalk is de meest gebruikte ontzuurder. Bij het ontzuren ontstaat er dikwijls veel schuimvorming. Gebruik daarom een voldoende ruim vat/recipiënt. Voeg de nodige hoeveelheid ontzuurder toe aan de most, roer enkele minuten en laat even rusten. Roer dan weer en laat weer rusten. Herhaal dit enkele malen tot er geen CO2 meer gevormd wordt (geen gasgeluid). Laat alles nu 12-24 uur bezinken. Hevel de most/wijn nu over zonder de witte laag onderaan.

€ 10.95

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm Ontzuurders,Stock Sale
Product
 

VINOTEST acidometer compleet

Vinotest acidometer Complete set met 5 reactieven van 100 ml en een speciaal maatglas, geleverd met draagkorf. Nauwkeuriger dan 013.049.2. Met 3 gekleurde schalen voor het bepalen van totaal zuurgehalte, vrij sulfietgehalte en totaal sulfietgehalte. OPGELET: dit product is enkel geschikt voor het meten van het SO²-gehalte in wijnen zonder ascorbinezuur. Wat is pH? pH is het meten van de concentratie aan vrije waterstofionen in een vloeistof. De pH van zuiver water is 7. Vloeistoffen die een grotere concentratie waterstofionen hebben dan zuiver water zijn zuur en hebben een pH-waarde van minder dan 7. Omgekeerd, vloeistoffen met een lagere concentratie waterstofionen zijn basisch en hebben een pH-waarde die groter is dan 7. De pH-schaal loopt van 1 tot 14.Kan ik in plaats van de zuurgraad van mijn most de pH meten?Neen! De zuurgraad bij het wijn maken is de weergave van het aantal gram zuur in uw wijn/sap, meestal uitgedrukt in gram wijnsteenzuur per liter. Dit kan enkel gemeten worden met blauwloog. Je kan wel een pH-meter gebruiken in combinatie met Vinoferm® blauwloog: in plaats van blauwloog toe te voegen tot kleuromslag blauw, voeg je blauwloog toe tot pH 7.00. Deze methode is nauwkeuriger en o.a. voor rode sappen veel beter af te lezen! De combinatie pH-meter, blauwloog en automatische buret is een professionele opstelling om nauwkeurig de zuurgraad te meten.

€ 105.00

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm Zuurmeting,Zuurmeting
Product
 

Refractometer 0 170°Oe 0 25 vol. met ATC

Een refractometer is een optisch precisie-instrument dat door middel van de brekingsindex van een vloeistof de dichtheid bepaalt. Klik hier voor een handig overzicht van onze refractometers. Deze refractometer is een speciaal model voor wijnmakers. De refractometer heeft 2 schalen om snel het suikergehalte en het potentieel alcoholgehalte van het sap te meten. De meter is nauwkeurig en toch eenvoudig in gebruik: het volstaat om enkele druppeltjes vloeistof op het prisma te leggen en de dichtheid is rechtstreeks afleesbaar. Dankzij de automatische temperatuurcompensatie (ATC), is er geen temperatuurcorrectie nodig. Schaal 0-170°Oe (Oechsle) met 1° aflezing Schaal 0-25 vol.-% potentieel alcoholgehalte met 1% aflezing ATC: automatische temperatuurcompensatie (10°C-30°C) Duurzaam door hoge kwaliteit in aluminium constructie Eenvoudig te kalibreren Stevig opbergdoosje Inhoud: refractometer pipet minischroevendraaier handleiding opbergdoosje zacht reinigingsdoekje

€ 41.50

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm Refractometers,Dichtheid en temperatuur,Refractometers,
Product
 

Wijnkurken 45mm super kwaliteit 100 st.

Wijnkurken 45 mm superieurVoorgestelde bewaartijd van de wijn : + 10 jaar.Al onze kurken zijn gesiliconiseerd en klaar voor gebruik. Kurken mogen nooit gekookt worden.Alleen voor grote kurkapparaten.

€ 50.45

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm Natuurkurk,Natuurkurk,Stock Sale
Product
 

Maxi startpakket wijn maken ENGELS

Complete set met toebehoren en ingrediënten voor de beginnende wijnmaker. Bevat: 2 gistingsemmers 30 liter: elk met waterslot en aftapkraan afvulpijpje roerlepel 40cm hydrometer en maatglas acidometer (zuurtegraadmeter) flessenborstel en reinigingsmiddel CHEMIPRO OXI kurkapparaat met 30 wijnkurken korrelgist BIOFERM ROUGE korrelgist BIOFERM BLANC gistvoedingszout NUTRISAL ontzuurder DESACID pecto-enzyme ZYMEX gemengde zuren MIXACID sulfiet gebruiksaanwijzing met recepten

€ 99.00

Meerinformatie

Brouwland Vinoferm Startpakketten wijn maken,Startpakketten wijn maken,
Product