default_mobilelogo

Zo gaat dat niet

Het zal je maar gebeuren. Op een dag werd er een nieuw schilderij het huis in gesjouwd en aan de slaapkamermuur gehangen. Ook dat nog, kunst!  Dat terwijl er al genoeg veranderd was in het leven van Esmé, een vijfjarig meisje. Om het beste van de situatie te maken verzon ze zittend op het bed verhalen bij de afbeelding. Zodat het schilderij ook een beetje van haar werd. Haar vader schreef die verhalen op. De kunstenaar maakte er nieuwe schilderijen bij. De cirkel was rond. Dit bijzondere boek was geboren. 'Zo gaat dat niet' gaat over de belevenissen van een Deense dog en zijn vriend, een ruimtewezen. Zij worstelen met kleine en grote vragen van het leven. Het is geen kinderachtig boek. Allerminst. Het maakt grote onderwerpen klein. Zodat iedereen er iets van kan vinden.

€ 19.95

Meerinformatie

Kinderboeken Kinderboeken Kinderboeken algemeen
Product
 

bep en pake pluis in 't Bildts

In bep en pake pluis in 't Bildts gaat nijntje op visite bij opa en oma. 'pake pluis hew 'n autoped maakt foor nijn' en nijntje 'het sels 'n lekker werme sjaal foor bep braaid' Bij een 'bakky' thee eten ze een 'koeky', 'nijn luste ok wel twee' De vertaling van bep en pake pluis in 't Bildts is verzorgd door Sytse Buwalda en Leendert Ferwerda.

€ 6.95

Meerinformatie

Kinderboeken Kinderboeken Kinderboeken algemeen
Product
 

bompa en bomma plois int Aantwaarps

In bompa en bomma plois int Aantwaarps gaat nijntje op visite bij opa en oma. 'bompa plois' heeft 'veur nijn een trottinet gemoakt' en nijntje heeft 'ne waareme doek veur bomma plois gebraaid' Bij een 'koemmeke tee' eten ze 'bouerkoekskes' en nijntje 'kreeg een poaar' De vertaling van bompa en bomma plois int Aantwaarps is verzorgd door Robbe de Hert, redactie Saskia Martens.

€ 6.95

Meerinformatie

Kinderboeken Kinderboeken Kinderboeken algemeen
Product
 

Handlettering voor jou

Houd jij van tekenen en letters? Dan is dit boek echt iets voor jou! Handlettering is het tekenen van letters en allerlei verschillende vormen. Je start met tekenen van de basisletters en maakt het af met de mooiste banners. Er staan duidelijke voorbeelden in met stap-voor-stap uitleg en leuke tips & tricks. Leer op een eenvoudige manier het tekenen van doodles. Zo kan letterlijk iedereen het, waar wacht je nog op!

€ 12.95

Meerinformatie

Kinderboeken Kinderboeken Kinderboeken algemeen
Product
 

Caatje

Maak kennis met Caatje! Caatje is de hoofdpersoon van het allereerste Sdu kinderboek. Een kinderboek met een knipoog naar het recht. Caatje is een klein en vrolijk advocaatje. Ze gaat altijd gekleed in haar favoriete outfit: een toga. Ze wil graag iedereen helpen. Als er een probleem is, komt Caatje het oplossen! Dit levert spannende en vrolijke avonturen op. In Caatje. De grondwet gaat Caatje op mollenjacht in de tuin van opa en oma. De mollen hebben namelijk heel veel molshopen gemaakt, zelfs tussen de lievelingsbloemen van oma. Caatje kruipt onder de grond en gaat op zoek naar de mollen. Ze ontmoet uiteindelijk de lieve en hartelijke familie Mol. Caatje vindt dat de familie Mol mag blijven, maar hoe denken opa en oma hierover…? Caatje. De grondwet is geschreven en geïllustreerd door Britt van de Langkruis. Gedurende haar studie rechten aan de Erasmus Universiteit bleef geen enkele wettenbundel ongeschonden. Op bijna iedere bladzijde stond wel een tekening of een schets. Tijdens haar bijbaan bij de Rechtbank Rotterdam kwam zij op het idee het project 'mr.werken' te starten, waarbij ze meesters in het recht portretteerde. Haar daaropvolgende banen bij twee uitgeverijen hebben gezorgd voor de huidige combinatie van recht en creativiteit. Het resultaat is een kinderboek met een knipoog naar het recht!

€ 16.95

Meerinformatie

Kinderboeken Kinderboeken Kinderboeken algemeen
Product
 

Maya bijenfeitjes

Spelenderwijs leren met Maya de Bij! Met interessante bijenfeitjes over de bijenkorf, de bloemen en de dieren, leuke knutseltips, spelletjes en meer dan 70 stickers!

€ 6.99

Meerinformatie

Kinderboeken Kinderboeken Kinderboeken algemeen
Product
 

Woppie de Kangoeroe

Er wordt een kleine kangoeroe geboren in Gazou-land. Alle dieren komen kijken naar deze speciale kangoeroe. Zijn naam is Woppie. Maar wat is dat nu ? Woppie ziet er helemaal anders uit. Hij heeft een kleine staart, veel kleiner dan al de andere kangoeroes. Woppie wordt gepest en springt weg van huis. Hij beleeft een groot avontuur en komt terecht in een nieuw land, waar hij zal leren wat echt belangrijk is. Een hartverwarmend verhaal voor jong en oud met een mooie betekenis die je zal bijblijven.

€ 24.99

Meerinformatie

Kinderboeken Kinderboeken Kinderboeken algemeen
Product
 

De Toren van Pieter Bruegel

De wereldberoemde schilder Pieter Bruegel de Oude probeerde de hoogste toren van de wereld te schilderen. Wil je weten of het hem gelukt is? Lees hetverhaal achter zijn Toren van Babel. Daarna ga je zelf aan de slag met de 3D bouwplaat. Je maakt je eigen toren van Babel en als je ernaar kijkt weet je hoe hoog die is!

€ 17.50

Meerinformatie

Kinderboeken Kinderboeken Kinderboeken algemeen
Product
 

De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn

De wereldberoemde Hollandse schilder Rembrandt van Rijn schilderde graag mensen. Zijn bekendste schilderij is een groot groepsportret en heet De Nachtwacht. Lees het verhaal over dit grote schilderij. Daarna ga je zelf aan de slag met de 3D bouwplaat. Je maakt je eigen Nachtwacht en als je ernaar kijkt weet je er alles van!

€ 17.50

Meerinformatie

Kinderboeken Kinderboeken Kinderboeken algemeen
Product
 

De Molen van Mondriaan

De wereldberoemde Hollandse schilder Piet Mondriaan schilderde graag in de kleuren rood, geel en blauw. Wil je weten waarom Piet een molen in deze drie kleuren schilderde? Lees het verhaal erachter. Daarna ga je zelf aan de slag met de 3D bouwplaat. Je maakt je eigen draaiende molen en als je ernaar kijkt weet je er alles van!

€ 17.50

Meerinformatie

Kinderboeken Kinderboeken Kinderboeken algemeen
Product
 

De Zonnebloemen van Vincent van Gogh

De wereldberoemde Hollandse schilder Vincent van Gogh was dol op zonnebloemen. Wil je weten waarom Vincent zo graag deze bloemen schilderde? Lees het verhaal erachter. Daarna ga je zelf aan de slag met de 3D bouwplaat. Je maakt je eigen vaas met zonnebloemen en als je ernaar kijkt weet je er alles van!

€ 17.50

Meerinformatie

Kinderboeken Kinderboeken Kinderboeken algemeen
Product
 

Timo en het zachte witte licht

Als kinderen in aanraking komen met de dood, staan wij als volwassenen dikwijls met lege handen. Het raakt aan onze onzekerheid, aan onze eigen vragen over leven en sterven, aan onze al dan niet achter ons gelaten religieuze opvoeding. Het boek Opa sterft en de kleine Timo gaat naar hem op zoek. Maar waar opa is, kan Timo niet komen. Hij mag doorgroeien en groot worden in het zachte witte licht. Verlies en rouw Als kinderen in aanraking komen met de dood, staan wij als volwassenen dikwijls met lege handen. Het raakt aan onze onzekerheid, aan onze eigen vragen over leven en sterven, aan onze al dan niet achter ons gelaten religieuze opvoeding. In 'Timo en het zachte witte licht' wordt hier over verteld vanuit de beleving van het jonge kind. Het boek biedt geen pasklaar antwoord en geeft ook geen feiten over wat rond het sterven gebeurt. Het verhaal van Timo is speels en biedt ruimte om op het niveau van het kind en vanuit de eigen levensbeschouwelijke achtergrond in gesprek te gaan en samen woorden te zoeken voor wat 'het geheim van het leven' genoemd kan worden. Kinderen verwerken een verlies op verschillende manieren en kunnen de draagwijdte van sterven en afscheid nemen nog niet begrijpen. Soms zal het ons verbazen hoe snel een jong kind tot de orde van de dag lijkt over te gaan, maar het kan ook ontroostbaar zijn. Als volwassenen laten merken dat verdriet er mag zijn en dat vragen gesteld mogen worden, zal het kind zich veilig en geborgen voelen. Voor Timo is er troost in de nabijheid van zijn ouders en in zijn verbondenheid met de natuur. Hij ervaart een diepe levenskracht die verder reikt dan de dood. Dat helpt hem om door te gaan, te spelen en een 'grote sterke jongen' te worden. De illustraties in zachte tinten van Kaly Cotteleer, kunstzinnig therapeut, maken het tot een prachtig prentenboek.

€ 13.95

Meerinformatie

Kinderboeken Kinderboeken Kinderboeken algemeen
Product
 

Het grote Sinterklaas kijk en zoekboek

Welkom in de vrolijke wereld van Sinterklaas en zijn Pieten!Neem een kijkje in de sinterlijke opslagplaats waar de Inpakpieten het speelgoed verzamelen en in de keuken waar de Bakpieten druk aan het werk zijn. Ontdek hoe de boot van Sinterklaas er vanbinnen uitziet en juich mee met de vele kinderen die Sinterklaas bij zijn aankomst verwelkomen. Er is zoveel te zien en te ontdekken!Midden in deze bonte drukte zijn een heleboel dingen verstopt. Lees de tekst voor en laat je kind zoeken, kijken en ontdekken!Op elke pagina heeft een wel erg luie Piet zich verstopt. Hij slaapt het hele boek door! Kan jouw kind hem vinden?

€ 10.95

Meerinformatie

Kinderboeken Kinderboeken Kinderboeken algemeen
Product
 

De bloemenelfjes

Maak kennis met de bloemenelfjes, die elk voorjaar naar het bos en onze tuinen komen om voor onze bloemen en planten te zorgen. Ontdek samen met je kind waarom Monnikskapje zo goed bij de monnikskap past, waarom de Flierefluiter het liefst op een fluit van vlierhout speelt en waar de elfjes in de winter eigenlijk naartoe gaan! Geniet samen van de prachtige prenten en bijbehorende verhalen. Geschikt als voorleesboek voor kinderen van 3-6 jaar, en als zelfleesboek vanaf circa 7 jaar.

€ 6.99

Meerinformatie

Kinderboeken Kinderboeken Kinderboeken algemeen
Product
 

Alles over betoveringen en drankjes

Het officiële Minecraft boek over betoveringen en drankjes helpt je om in leven te blijven. Je leert hoe je jouw gereedschap, wapens en wapenrustingen kunt betoveren en ontdekt hoe je allerlei soorten drankjes kunt brouwen. Je leert ook hoe je een magische basis kunt bouwen waar je de door jouw nieuw verworven vaardigheden goed kunt toepassen. Leer hoe je de beste drankjes maakt en de sterkste betoveringen beheerst en zorg ervoor dat je een nog betere Minecraft speler wordt!

€ 11.99

Meerinformatie

Kinderboeken Kinderboeken Kinderboeken algemeen
Product
 

Geheimen van de Tovertuin

Welke kleuren vind je in een regenboog? Weet jij welke pootafdrukken bij welk dier horen? Wat is de grootste vis in de zee? Welke dieren wonen onder de grond? En kun jij de verstopte dieren ontdekken? Ga samen met Woezel en Pip op ontdekkingsreis in dit grote lees-, kijk- en ontdekboek boordevol interessante weetjes uit de natuur. Een prachtig zoekboek voor het hele gezin, om eindeloos door te bladeren en elke keer weer iets nieuws te leren en te ontdekken!

€ 9.99

Meerinformatie

Kinderboeken Kinderboeken Kinderboeken algemeen
Product