Groen licht voor woningbouw Alem

De inwoners van Alem hebben er lang op moeten wachten, maar nu is het zover. Alle lichten staan op groen om in Alem woningen te kunnen gaan bouwen. De benodigde gronden aangrenzend aan de Meerenstraat zijn in het bezit van de ontwikkelaar Van Wanrooij Projectontwikkeling B.V. en de contracten zijn door alle betrokken partijen getekend. De partijen gaan nu verder met de uitwerking van het stedenbouwkundig plan.

Geduld beloond

Wethouder Peter de Vries is blij voor de inwoners van Alem:

“Wij hebben ons de afgelopen jaren enorm ingespannen om woningbouw in Alem mogelijk te maken. Het geduld van de Alemers is daarbij behoorlijk op de proef gesteld. Ik ben dan ook ontzettend blij dat we dat geduld nu kunnen belonen met de bouw van 40 woningen. We hebben er altijd 100% vertrouwen in gehouden dat we ook voor Alem gaan bouwen. Ondertussen hebben we met de ontwikkelaar achter de schermen hard verder gewerkt aan de plannen, zodat we zo snel mogelijk aan de slag kunnen nu de handtekeningen zijn gezet. Uiteraard houden we bij het maken van de plannen rekening met de verschillende behoeften als het gaat om het woningtype en de prijs van de woningen.”

Moderna Maasfront Kerkdriel BV De Kil verkeersongevallenanalyse woningbouw schietincident Gijs van Leeuwen oudjaar centrumgebeid strooizout Dorpsraad Kasteelplein Terugroepactie GHB veegwagen