Burgemeester Baars sluit drugspand in Kerkdriel

Op vrijdag 22 maart heeft burgemeester Baars besloten tot de sluiting van een pand aan de Leijensteinstraat in Kerkdriel, op basis van de Opiumwet. Na een inval werd in een schuur een drugslab aangetroffen. Gezien de ernst van de situatie heeft burgemeester Baars gebruik gemaakt van zijn bevoegdheid om het pand voor één jaar te sluiten, conform de Beleidsregel Bestuurlijke handhaving artikel 13b Opiumwet.

De aanwezigheid en handel in drugs vormt een ernstige bedreiging voor de openbare orde en veiligheid, en verstoort het leefklimaat van de inwoners. Met deze sluiting wil burgemeester Baars een duidelijk signaal afgeven dat dergelijke criminele activiteiten in de gemeente Maasdriel niet getolereerd worden.

Burgemeester Baars benadrukt het belang van meldingen door inwoners om criminele activiteiten op te sporen. "Ik roep inwoners dan ook op om verdachte situaties te melden bij de politie via 0900-8844, of volledig anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of de website www.meldmisdaadanoniem.nl. Zo werken we samen aan een veilig Maasdriel."

Bazalt Wonen waterscooter roetfiler THC TBS mondkapje bouwplaats Barneveld noodopvang windstoten onder invloed Kasteelplein Arie Duijzer Roemeen televisie