In een strategisch overleg tussen de lokale autoriteiten en EuroParcs aan de Maas is besloten tot een verlenging van de opvangfaciliteiten voor Oekraïense vluchtelingen op het genoemde resort tot 1 april 2025. Deze stap is genomen in lijn met het recente regeringsbesluit om de lopende opvangmaatregelen te handhaven, gezien de onzekerheid omtrent het einde van de conflictperiode in Oekraïne.

In een onverwachte wending heeft zwembad De Kreek in Kerkdriel haar deuren per direct gesloten. Uit een recent technisch onderzoek blijkt dat de staat van het zwembad sneller achteruitgaat dan aanvankelijk werd verwacht. De gemeente Maasdriel heeft in samenspraak met exploitant Optisport besloten om de veiligheid voorop te stellen en het zwembad onmiddellijk te sluiten.

Met de naderende Spreidingswet in het vooruitzicht, die vereist dat alle gemeenten hun verantwoordelijkheid nemen in de opvang van vluchtelingen, staat de gemeente Maasdriel voor de taak om mogelijke oplossingen te onderzoeken. Op dit moment biedt EuroParcs aan de Maas in Maasdriel onderdak aan 300 Oekraïense vluchtelingen, terwijl bijna 20 anderen zijn ondergebracht bij particuliere inwoners. De gemeente bereidt zich voor op mogelijke uitbreiding van deze opvang, afhankelijk van de behoeften en doelgroepen.

In de gemeente Maasdriel heeft de speeltuin bij De Zandmeren een triomfantelijk succes behaald. Het blijkt een geliefde bestemming te zijn voor jong en oud. Gezien het aanhoudende enthousiasme is besloten tot een uitbreiding van de speelvoorzieningen met een aantal extra toestellen. In nauwe samenwerking met de naburige Buitenschoolse Opvang (BSO’s) is een zorgvuldige inventarisatie gemaakt van benodigde aanvullingen. Hieruit is naar voren gekomen dat er behoefte is aan meer speeltoestellen voor kinderen in de leeftijdscategorie van 3 tot en met 5 jaar. Hierbij wordt gedacht aan veilige klim- en klautermogelijkheden, een wipkip en een schommel.

KERKDRIEL - In een recente ontwikkeling van het lopende onderzoek naar de langdurige afpersingszaak van een fruitbedrijf in Hedel stonden gisteren nog twee verdachten terecht bij de rechtbank in Arnhem. De twee verdachten van 21 jaar oud, afkomstig uit Rotterdam, worden ervan beschuldigd in opdracht van de hoofdverdachte te hebben geprobeerd een aanslag uit te lokken op een woning aan het Kaapeind in Kerkdriel. Het incident vond plaats in de nacht van 1 op 2 mei 2021 en resulteerde uiteindelijk alleen in het gooien van stenen tegen de ruiten van de woning.

De provincie Gelderland heeft vandaag aangekondigd dat de waarschuwing voor blauwalgen bij de Zandmeren officieel wordt ingetrokken. Deze beslissing komt na recente controles uitgevoerd door Rijkswaterstaat, waarbij is vastgesteld dat er geen blauwalgen meer zijn aangetroffen in het zwemwater. Hierdoor is het risico op gezondheidsklachten niet langer verhoogd.

KERKDRIEL - Op zondagmiddag 20 augustus heeft zich mogelijk een steekincident voorgedaan in een woning aan de Brouwersstraat. Een persoon is daarbij ernstig gewond geraakt en is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is ter plaatse om de situatie te onderzoeken en informatie te verzamelen. Een traumahelikopter is opgeroepen voor medische assistentie. Verdere updates volgen naarmate er meer details beschikbaar komen.

Was de 40-jarige verdachte dusdanig verstrikt in het web van zijn eigen leugens, dat hij de dood van zijn echtgenote als een uitweg uit zijn problemen zag? Gaf hij daarom de 29-jarige man opdracht haar te vermoorden? Onder andere die vraag stond centraal in de Arnhemse rechtszaal vandaag. Het bleef bij een poging tot moord, op die 11e april 2022 op een recreatiepark in Kerkdriel, al sprak een ambulanceverpleegkundige van een slachtpartij. Voor iedereen in de rechtszaal was het duidelijk dat het een medisch wonder is dat de vrouw het nog kan navertellen, al raakte zij door steekwonden gedeeltelijk verlamd. Zij kan hierdoor op dit moment niet voor haar kinderen zorgen.

Het beëindigen of verplaatsen van de zandbedrijven, gevestigd aan de Zandmeren in Kerkdriel, is een grote wens van velen in Maasdriel. Onderzoek moet uitwijzen of dat mogelijk is. Daarom tekende wethouder Peter de Vries namens de gemeente een intentieovereenkomst met Maasfront Kerkdriel B.V. In die overeenkomst spreken partijen met elkaar af dat er een haalbaarheidsonderzoek komt naar de mogelijkheden van zandwinning ter plaatse van de Zandmeren, woningbouw in het rivierfront Kerkdriel en beëindiging of verplaatsing van de zandbedrijven.

Sinds 30 maart 2022 is er een noodopvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne op Resort aan de Maas in Kerkdriel. Daar vangt de gemeente Maasdriel zo’n 215 vluchtelingen op. De oorlog in Oekraïne duurt nog voort. De gemeente heeft aan de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid laten weten bereid te zijn om de noodopvang op Resort aan de Maas te verlengen tot 1 april 2023. De komende tijd bekijkt de gemeente Maasriel hoe het daarna verdergaat met de noodopvanglocatie.

Eindhoven lasercontrole Kazemat meldpunt Dick van Tussenbroekhof schadevergoeding zienswijze rechtbank Sprang-Capelle Veiligheidsrisicogebied carnaval vrachtwagenparkeerplaats bandenpomp Maayenbogerd wegwerkzaamheden