Het beëindigen of verplaatsen van de zandbedrijven, gevestigd aan de Zandmeren in Kerkdriel, is een grote wens van velen in Maasdriel. Onderzoek moet uitwijzen of dat mogelijk is. Daarom tekende wethouder Peter de Vries namens de gemeente een intentieovereenkomst met Maasfront Kerkdriel B.V. In die overeenkomst spreken partijen met elkaar af dat er een haalbaarheidsonderzoek komt naar de mogelijkheden van zandwinning ter plaatse van de Zandmeren, woningbouw in het rivierfront Kerkdriel en beëindiging of verplaatsing van de zandbedrijven.

Sinds 30 maart 2022 is er een noodopvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne op Resort aan de Maas in Kerkdriel. Daar vangt de gemeente Maasdriel zo’n 215 vluchtelingen op. De oorlog in Oekraïne duurt nog voort. De gemeente heeft aan de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid laten weten bereid te zijn om de noodopvang op Resort aan de Maas te verlengen tot 1 april 2023. De komende tijd bekijkt de gemeente Maasriel hoe het daarna verdergaat met de noodopvanglocatie.

Vanwege de werkzaamheden aan het Mgr. Zwijsenplein tot en met het einde van het jaar is het tijdelijk drukker met parkeren op het Gasthuisplein in Kerkdriel. Daarom is een groot deel van het Gasthuisplein vanaf zaterdag 1 oktober tot en met 31 december 2022 een blauwe zone. In die periode mag u van maandag 9.00 uur tot en met zaterdag 18.00 uur maximaal twee uur aaneengesloten parkeren met een parkeerschijf.

KERKDRIEL - Op 5 september start aannemer Vissers Ploegmakers B.V. met de werkzaamheden aan het centrum van Kerkdriel. De aannemer begint in de Teisterbandstraat en aan de oostkant van het Mgr. Zwijsenplein (aan de kant van de tandarts en de dierenarts). Hierna is de rest van het plein in fases aan de beurt. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden aan het einde van dit jaar afgerond.

De gemeente Maasdriel bereidt de noodopvanglocatie op Resort aan de Maas in Kerkdriel uit. Sinds 30 maart verblijven daar zo’n 110 vluchtelingen uit Oekraïne. Vanmiddag komen daar circa 60 vluchtelingen bij. Net als de eerste groep Oekraïners worden ook deze mensen ondergebracht in chalets op het vakantiepark.

De rechtbank veroordeelt een 46-jarige vrouw en haar 82-jarige moeder, beiden woonachtig in Kerkdriel, voor mensenhandel. De vrouw wordt daarnaast ook veroordeeld voor zware mishandeling van het slachtoffer van de mensenhandel. De rechtbank legt de vrouw een gevangenisstraf van 5 jaar en tbs met dwangverpleging op. De moeder wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar. Daarnaast moeten ze het slachtoffer in totaal bijna 320.000 euro schadevergoeding betalen. Ook moeten ze ruim 270.000 euro terugbetalen aan de Staat.

In de vroege ochtend van 13 januari 2020 vindt een krantenbezorger een handgranaat voor de toegangsdeur van een appartementencomplex aan de Gasthuisstraat in Kerkdriel. Uit onderzoek van het NFI blijkt dat de handgranaat op scherp stond. Een 21-jarige man uit IJsselstein hoorde vandaag voor de rechtbank in Arnhem een gevangenisstraf van 7 jaar tegen zich eisen. Het OM acht bewezen dat hij betrokken is geweest bij het plaatsen van de granaat.

Woerden / Kerkdriel - De recherche heeft, na uitgebreid onderzoek, op dinsdag 15 februari zoekingen uitgevoerd op verschillende adressen in Woerden. Op een van deze locaties werden in totaal negen personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de productie van crystal meth. Ook werd een flinke hoeveelheid van deze drugs en productiemiddelen aangetroffen bij de zoekingen en in beslag genomen. Op woensdag 2 maart werd een tiende persoon aangehouden.

KERKDRIEL - Maandagavond 28 februari controleerden agenten een auto in Kerkdriel, omdat deze op een vreemde locatie geparkeerd stond. Tijdens de controle werd er in de auto een alarmpistool en bijhorende munitie aangetroffen. De auto was overigens niet van de jongen die achter het stuur zat, waardoor hij niet direct kon weten dat dit in de auto lag.

Twee vrouwen, een 46-jarige uit Kerkdriel en haar 81-jarige moeder, hoorden vandaag in de rechtbank in Arnhem respectievelijk 6 jaar gevangenisstraf en TBS en 3 jaar tegen zich eisen. Volgens het Openbaar Ministerie maakten zij zich schuldig aan mensenhandel, door een 45-jarige vrouw lange tijd als huisslaaf te houden. Een van de vrouwen moet zich bovendien verantwoorden voor zware mishandeling.

Kerkdriel - De afgelopen maanden hebben politie en het Openbaar Ministerie (OM) een onderzoek ingesteld naar vermeende drugshandel in Kerkdriel. Vorig jaar zomer kwamen bij de politie meerdere meldingen via Meld Misdaad Anoniem binnen over verkoop van drugs vanuit een woning aan de Paterstraat in Kerkdriel. De bewoner zou ook drugs verkopen in het centrum van Kerkdriel. De maanden daarna heeft de politie onderzoek gedaan. In februari 2022 zijn twee vermoedelijke afnemers, na een kort bezoek aan de woning van verdachte, aangehouden en bleken in het bezit van harddrugs.

Oekraine Bloemkeshof Rob Jetten gemeentepenning Zwanenburg tweedekamer oorlogsmonumenten Rotterdamse Bol Stationsstraat carbidschieten alampistool Waterschap Rivierenland explosie recreatiegebied briefstemmen