De gemeente Maasdriel bereidt de noodopvanglocatie op Resort aan de Maas in Kerkdriel uit. Sinds 30 maart verblijven daar zo’n 110 vluchtelingen uit Oekraïne. Vanmiddag komen daar circa 60 vluchtelingen bij. Net als de eerste groep Oekraïners worden ook deze mensen ondergebracht in chalets op het vakantiepark.

De rechtbank veroordeelt een 46-jarige vrouw en haar 82-jarige moeder, beiden woonachtig in Kerkdriel, voor mensenhandel. De vrouw wordt daarnaast ook veroordeeld voor zware mishandeling van het slachtoffer van de mensenhandel. De rechtbank legt de vrouw een gevangenisstraf van 5 jaar en tbs met dwangverpleging op. De moeder wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar. Daarnaast moeten ze het slachtoffer in totaal bijna 320.000 euro schadevergoeding betalen. Ook moeten ze ruim 270.000 euro terugbetalen aan de Staat.

In de vroege ochtend van 13 januari 2020 vindt een krantenbezorger een handgranaat voor de toegangsdeur van een appartementencomplex aan de Gasthuisstraat in Kerkdriel. Uit onderzoek van het NFI blijkt dat de handgranaat op scherp stond. Een 21-jarige man uit IJsselstein hoorde vandaag voor de rechtbank in Arnhem een gevangenisstraf van 7 jaar tegen zich eisen. Het OM acht bewezen dat hij betrokken is geweest bij het plaatsen van de granaat.

Woerden / Kerkdriel - De recherche heeft, na uitgebreid onderzoek, op dinsdag 15 februari zoekingen uitgevoerd op verschillende adressen in Woerden. Op een van deze locaties werden in totaal negen personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de productie van crystal meth. Ook werd een flinke hoeveelheid van deze drugs en productiemiddelen aangetroffen bij de zoekingen en in beslag genomen. Op woensdag 2 maart werd een tiende persoon aangehouden.

KERKDRIEL - Maandagavond 28 februari controleerden agenten een auto in Kerkdriel, omdat deze op een vreemde locatie geparkeerd stond. Tijdens de controle werd er in de auto een alarmpistool en bijhorende munitie aangetroffen. De auto was overigens niet van de jongen die achter het stuur zat, waardoor hij niet direct kon weten dat dit in de auto lag.

Twee vrouwen, een 46-jarige uit Kerkdriel en haar 81-jarige moeder, hoorden vandaag in de rechtbank in Arnhem respectievelijk 6 jaar gevangenisstraf en TBS en 3 jaar tegen zich eisen. Volgens het Openbaar Ministerie maakten zij zich schuldig aan mensenhandel, door een 45-jarige vrouw lange tijd als huisslaaf te houden. Een van de vrouwen moet zich bovendien verantwoorden voor zware mishandeling.

Kerkdriel - De afgelopen maanden hebben politie en het Openbaar Ministerie (OM) een onderzoek ingesteld naar vermeende drugshandel in Kerkdriel. Vorig jaar zomer kwamen bij de politie meerdere meldingen via Meld Misdaad Anoniem binnen over verkoop van drugs vanuit een woning aan de Paterstraat in Kerkdriel. De bewoner zou ook drugs verkopen in het centrum van Kerkdriel. De maanden daarna heeft de politie onderzoek gedaan. In februari 2022 zijn twee vermoedelijke afnemers, na een kort bezoek aan de woning van verdachte, aangehouden en bleken in het bezit van harddrugs.

De rechtbank veroordeelt een 34-jarige man uit 's-Hertogenbosch tot een gevangenisstraf van 6 maanden voor poging tot diefstal met braak, in vereniging gepleegd waarbij geweld is gebruikt tegen de eigenaar van het betreffende winkelpand. Daarbij moet de man een schadevergoeding betalen aan de eigenaar. De rechtbank spreekt de man vrij van (poging tot) brandstichting en voorbereidingshandelingen daartoe, nu de oorzaak van de brand niet met zekerheid kan worden vastgesteld.

Het college stelt de gemeenteraad voor in te stemmen met het principebesluit tot verkoop van MFC De Kreek en het zwembad aan EuroParcs B.V. Met dit voorstel wordt het zwembad en het multifunctioneel centrum behouden voor de Maasdrielse gemeenschap. In aanloop naar de raadsvergadering op 24 februari sprak de commissie Samenleving & Financiën afgelopen dinsdag 1 februari over het voorstel.

KERKDRIEL - Donderdagochtend 13 januari zag een motoragent een auto in Kerkdriel rijden die nogal zijn best deed om op te vallen. Bij het zien van de motorrijder ging de bestuurder rechtop zitten, stoer vooruitkijken en begon zijn auto te dansen alsof hij niet in de juiste versnelling stond. Hij had duidelijk de auto niet onder controle. Tijd voor een controle dacht de motoragent.
Nederhemert tweewieler corgelderland-zuid rommelmarkt boekenwinkel prinsjesdag ambulance Vijfherenlanden BioNTech/Pfizer testbewijs verkeersdruk NK Tegelwippen Aart Robbertstraat rijbewijs Druten