Zwembad in sportcentrum De Kreek sluit per direct haar deuren

In een onverwachte wending heeft zwembad De Kreek in Kerkdriel haar deuren per direct gesloten. Uit een recent technisch onderzoek blijkt dat de staat van het zwembad sneller achteruitgaat dan aanvankelijk werd verwacht. De gemeente Maasdriel heeft in samenspraak met exploitant Optisport besloten om de veiligheid voorop te stellen en het zwembad onmiddellijk te sluiten.

Achteruitgang kwaliteit zwembad

In de afgelopen jaren heeft de gemeente zich ingespannen om zwembad De Kreek zo lang mogelijk veilig te laten functioneren. Veiligheidsmaatregelen werden geïmplementeerd en een technisch bureau voerde halfjaarlijks inspecties uit. Helaas wees de laatste inspectie uit dat de staat van het zwembad dusdanig verslechterd is dat sluiting onvermijdelijk is. Uit respect voor de veiligheid van de bezoekers neemt de gemeente Maasdriel dit advies uiterst serieus en heeft in overleg met Optisport besloten tot onmiddellijke sluiting.

Gevolgen van de sluiting

De vroegtijdige sluiting van zwembad De Kreek heeft gevolgen voor zowel Optisport als voor de gebruikers van het bad. Optisport heeft alle betrokkenen op de hoogte gebracht en biedt alternatieve zwemmogelijkheden in de nabijgelegen Optisport-locaties, zoals zwembad Aqua Altena in Andel en zwembad De Waalslag in Tiel. Hoewel het zwembad gesloten is, blijven alle andere faciliteiten van MFC De Kreek, waaronder de horeca, fitness, sporthal en het zalencentrum, normaal geopend voor publiek.

 
vuurwapen annemersbedrijf J.A. van Boxtel BV Reuvers Ontwikkeling & Bouw energietoeslag winkels Burgemeester Geurts heemkundekring Onsenoort kernvisie hypotheek Eendenkooi PHTB verblijfsvergunning boomziekte vrijetijdsmarkt notenboom