Blauwalg aangetroffen bij Strandbad Well en De Zandmeren

Bij zowel Strandbad Well als De Zandmeren is recentelijk blauwalg gevonden. Een dringende oproep aan het publiek: wees uitermate voorzichtig en vermijd zwemmen in deze wateren.

Blauwalg, ook wel bekend als cyanobacteriën, kan diverse gezondheidsproblemen veroorzaken bij mensen die ermee in contact komen. Huidirritatie en maag-darmklachten behoren tot de mogelijke ongemakken. Dit risico geldt niet alleen voor zwemmers, maar ook voor honden die graag een duik nemen in deze wateren.

Om de veiligheid van strandbezoekers te waarborgen, heeft de provincie Gelderland besloten om op de getroffen locaties waarschuwingsborden te plaatsen. Deze borden informeren bezoekers over de huidige situatie en de mogelijke risico's van blauwalgbloei. Het is ten zeerste aan te raden deze waarschuwingen serieus te nemen en tijdelijk andere zwemlocaties te overwegen.

Voor de meest recente informatie over de kwaliteit van het zwemwater en eventuele verdere updates, wordt aangeraden de officiële website www.zwemwater.nl te raadplegen. Deze website biedt actuele informatie over de status van zwemwaterlocaties en de geldende adviezen.

Kerkwijk Waterschap Rivierenland bedrijventerrein zwembad Stuurlui gevonden badgasten Meerenstraat bevrijdingsdag Driebergen starterslening sigaretten meldpunt storing handhaving