Man met openstaande gevangenisstraf aangehouden

BRAKEL - Op maandag 10 augustus omstreeks 16:20 uur zagen de collega’s een auto gevaarlijk / hinderlijk, met alarmlichten aan, geparkeerd en onbeheerd in de berm van de Van Heemstraweg / N332 in Brakel Staan.

Het voertuig stond niet op slot en er lag een portemonnee in het zicht. Er is vervolgens naar een eventuele bestuurder gezocht, maar die werd eerst niet aangetroffen.

Kort hierop kwamen er drie mannen aanlopen. Een van de mannen gaf op de bestuurder van het voertuig te zijn. De mannen spraken onderling Pools met elkaar. De mannen zijn gewaarschuwd voor het feit dat de portemonnee op deze wijze gestolen kon worden en dat het voertuig verkeerd geparkeerd stond in de berm.

Vervolgens zagen de collega’s dat er blikken bier in het voertuig lagen. Toen de bestuurder hiermee werd geconfronteerd gaf hij aan dat zijn vriend verder zou rijden in de auto.
Zijn vriend vertelde dat hij in bezit was van een geldig rijbewijs. Deze vriend had zijn rijbewijs op dat moment niet bij zich. Hierop is zijn identiteitskaart gecontroleerd om op deze wijze te kijken of hij wel dan niet in het bezit was van een geldig rijbewijs om die auto verder te mogen besturen.

De man, een 29 jarige inwoner van Zuilichem, bleek bij deze controle nog zeven dagen vrijheidsstraf open te hebben staan. Om die reden is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Zaltbommel, om vervolgens naar het hoofdbureau in Nijmegen gebracht te worden, zodat hij alsnog zijn straf uit kon zitten.

LMIO vrachtverkeer Maren Kessel ongeluk Gelderland-Zuid starterslening pleziervaart Bommelsekade hagel CoronaCheck-app Bart Claassen bestuurskrachtonderzoek Berlicum recreatiepark bouwterrein