Fietsendieven uit Nieuwendijk en Brakel aangehouden

Roosendaal - In de nacht van zondag 22 op maandag 23 november 2020 werd via 112, rond 00.45 uur, door een getuige gemeld dat hij twee mogelijke fietsendieven bezig zag op het Stationsplein in Roosendaal. Surveillerende agenten kwamen meteen in actie.

De getuige zag een bestelauto wegrijden en gaf de bijzonderheden van die auto door aan de meldkamer. De agenten zagen de auto rijden in de Brugstraat en gaven de bestuurder een stopteken. Die voldeed daar netjes aan, de agenten deelden de bevindingen met de twee inzittenden en kregen toestemming om in de laadruimte van de bestelauto te kijken. Daarin werden twee damesfietsen aangetroffen. De fietsen zaten nog op slot.

Uit onderzoek in de auto bleek dat de mannen gereedschap bij zich hadden dat veel gebruikt wordt door fietsendieven. De twee mannen zijn aangehouden als verdachte van diefstal, omdat hun verklaring met betrekking tot de aangetroffen fietsen nogal dubieus was.

De twee, een 46-jarige man uit Nieuwendijk en een 42-jarige man uit Brakel, zijn overgebracht naar een politiecellencomplex waar ze vandaag worden gehoord.

Eigenaars gezocht

De politie is nog op zoek naar de eigenaren van de twee fietsen. Kwam u vanmorgen op het station in Roosendaal en ontdekte u dat uw fiets verdwenen was, dan staat die misschien wel op het politiebureau. Bent u de eigenaar van één van deze fietsen (zie foto’s), dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844, of via What’s App (06-12207006). Vermeld bij uw contact graag zaaknummer 2020-308588.

schulden Klompenmakershof maximumsnelheid centrumgebeid rellen kademuur Tweede wereldoorlog bromfiets Nijmegen Wethouder Sørensen Ontmoetingstuin Ammerzoden Boschstraat kenteken onderhoud minimumloon