Man aangehouden voor vernielingen bij Jumbo in Gameren

NIEUWAAL - De politie is de laatste twee nachten erg druk geweest met een hulpbehoevende man in Nieuwaal. De man zag het leven niet meer zitten en wilde graag hulp. Nadat er, met behulp van de crisisdienst, eindelijk hulp was geregeld voor de man en de ambulance ter plaatse was wilde hij ineens niet meer mee en weigerde zorg op dat moment.

De hierop volgende nacht belde de man weer naar de meldkamer dat hij hulp wilde. Omdat de politie de man niet direct konden helpen met zijn hulpvraag heeft hij later die nacht de meldkamer gebeld en gezegd dat hij de Jumbo in Gameren had vernield. Bij de Jumbo trof de polite inderdaad meerdere vernielingen aan. De man is hiervoor aangehouden terzake vernieling.

In deze casus is er sprake van een zogenoemd tweesporenbeleid. Hierin loopt er naast het strafrechtelijk traject ook een hulpverleningstraject. Dit om de beste oplossing te zoeken voor in de toekomst.

Nederlandse Medicijnautoriteit CBG Tijingenplas slechthorend cryptocommunicatie bladkorven MFC de Steen nitraten Hoofddrorp Dreumel munitie handgranaat Den Bosch Parkeerterreinen Rotterdamse Bol coulanceregeling snelfietspad