Hennepkwekerij aangetroffen, vier verdachten aangehouden

Zwanenburg - De politie heeft maandag vier verdachten aangehouden in verband met het aantreffen van een hennepkwekerij. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor na een controle van een personenauto. In de auto zaten diverse voorwerpen als armaturen die worden gebruikt bij het opzetten van een hennepkwekerij.

Na het geven van een stopteken controleerden agenten de gegevens van de 36-jarige bestuurder uit Giessenburg. Omdat agenten een sterke henneplucht roken werd ook de auto van de man doorzocht. Daar vonden zij materiaal dat gebruikt wordt bij een hennepkwekerij. De man werd aangehouden.

De politie wist te herleiden waar de man vandaan was gekomen, een woning aan de IJweg. In die woning troffen politiemedewerkers een hennepkwekerij aan met ruim 150 hennepplanten en -stekken verspreid over meerdere ruimtes. In de woning waren nog drie personen aangetroffen, ook zij zijn aangehouden. Het gaat om drie mannen uit Aalst, Haaften en Zwanenburg van 50, 39 en 27 jaar. De vier verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. Na verhoor zijn zij heengezonden.

De politie nam de hennep en de bij de kwekerij behorende apparatuur in beslag. Bij controle bleek er bovendien sprake te zijn van diefstal van stroom. Er wordt door de elektriciteit maatschappij aangifte gedaan.  

Maasdriel Apache gevechtshelikopter brommer waarschuwing Den Bosch Energieweg dorpsbelang Rossum rommelmarkt Bommelsekade bouwterrein ZBB politiek ondermijningsonderzoek geldezel hondenbelasting