AALST - In een feestelijke bijeenkomst op afgelopen zaterdag opende wethouder Karima Bouchtaoui, samen met enthousiaste vrijwilligers en andere genodigden, het langverwachte Halostapad in Aalst. Het nieuwe klompenpad, dat maar liefst 9 kilometer beslaat, neemt wandelaars mee door de betoverende uiterwaarden, agrarisch en particulier terrein, en het prachtige natuurgebied Tichelgat.

Aalst, 29 augustus 2023 - In Aalst zijn momenteel werkzaamheden gaande op verschillende locaties, uitgevoerd door Liander, om kabels en leidingen in de grond aan te passen en het elektriciteitsnet te verzwaren. Indien u vragen heeft over deze werkzaamheden, kunt u contact opnemen met Van Gelder Kabels en Leidingen via 06 - 49 85 07 09. Gedurende de komende twee weken zullen de volgende straten worden afgesloten vanwege de werkzaamheden:

AALST/ZUILICHEM – Tussen 10 juni en 12 juni 2022 zijn er in Aalst kentekenplaten van een personenauto gestolen. Op woensdag 15 juni 2022 22.00 uur is er door de eigenaar van de personenauto aangifte via internet gedaan van diefstal van zijn kentekenplaten. Op woensdag 15 juni 2022 rond 22.55 uur reed er een voertuig door de ANPR met, je raad het al, de gestolen kentekenplaten op zijn voertuig.
 

Het college van burgemeester en wethouders heeft vorige week besloten om de crisisnoodopvanglocatie in Aalst zo lang als nodig is open te houden. Dat zal met maximaal 6 maanden zijn. Dit wil zeggen dat de opvanglocatie tot uiterlijk 5 september 2022 beschikbaar zal blijven voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Als de noodzaak van de locatie - voor 5 september - vervalt, dan zal deze eerder sluiten.

Op 29 juni 2021 vond er een controle plaats op recreatiepark De Rietschoof in Aalst. Belangrijkste doel van de controle was om te beoordelen of het vakantiepark door alle gasten ook echt gebruik wordt voor recreatie. Daarnaast is ook de brandveiligheid op het park gecontroleerd. De controle werd uitgevoerd door medewerkers van gemeente Zaltbommel, Belastingdienst, politie en brandweer. Met deze controle willen we waarborgen en bewerkstelligen dat De Rietschoof een gezond en vitaal park is en blijft.

Wegwerkzaamhen aan de Maasdijk in Aalst lopen uit. Op de Maasdijk in Aalst wordt op dit moment ter hoogte van de steenfabrieken het wegdek geasfalteerd en de gemeente Zaltbommel meldt dat vanwege het warme weer het asfalt nauwelijks afkoeld. Hierdoor gaat de Maasdijk niet op vrijdag maar op maandagachtend om 8:30 pas uur weer open. Het verkeer wordt tot die tijd omgeleid via Nederhemert-Noord en de Maasdijk.

Van 27 juli tot en met 8 augustus zal een gedeelte van de Maasdijk, ter hoogte van de steenfabrieken in Aalst afgesloten zijn. De rijbaan en fundering zal worden vervangen ook zal de weg worden verbreed. Het verkeer wordt omgeleid via Nederhemert-Noord en de Maasdijk.

Burgwal co2 internationale werknemers overtreding tennisvereniging overleden uitleveringsverdrag huisslaaf AED misdaad minimumloon autobrand Wethouder Posthouwer herbenoeming bloembollen