Verlenging crisisnoodopvanglocatie in Aalst

Het college van burgemeester en wethouders heeft vorige week besloten om de crisisnoodopvanglocatie in Aalst zo lang als nodig is open te houden. Dat zal met maximaal 6 maanden zijn. Dit wil zeggen dat de opvanglocatie tot uiterlijk 5 september 2022 beschikbaar zal blijven voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Als de noodzaak van de locatie - voor 5 september - vervalt, dan zal deze eerder sluiten.

Waarom is dit besluit genomen?

De instroom van Oekraïense vluchtelingen in Nederland blijft groot. Iedere gemeente in Nederland helpt dan ook bij het opvangen van deze vluchtelingen. Het beste is om deze vluchtelingen op te vangen in noodopvanglocaties. Dit zijn locaties waar mensen meer voorzieningen en privacy hebben en dus langer kunnen verblijven. Iedere gemeente is druk op zoek naar geschikte locaties. Het vinden en inrichten van deze noodopvanglocaties kost echter tijd.

De locatie Sporthal de Maayenbogerd in Aalst is op dit moment de enige locatie in onze gemeente die zich leent voor crisisnoodopvang. Dit komt door de combinatie van een sporthal met de gelegenheid tot catering.

Meer informatie of vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u van gedachten wisselen? Dan kunt u contact met de gemeente Zaltbommel opnemen via oekraine@zaltbommel.n

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
Mark Rutte informatiebijeenkomst Strandbad Well bromscooter inbrekerswerktuigen volkswagen polo Werkendam Team Verkeer Oost-Nederland gevlucht Wildbeheer Bommelerwaard vrijwilligers televisie kernatlassen de Geerden station Den Bosch