Verlenging crisisnoodopvanglocatie in Aalst

Het college van burgemeester en wethouders heeft vorige week besloten om de crisisnoodopvanglocatie in Aalst zo lang als nodig is open te houden. Dat zal met maximaal 6 maanden zijn. Dit wil zeggen dat de opvanglocatie tot uiterlijk 5 september 2022 beschikbaar zal blijven voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Als de noodzaak van de locatie - voor 5 september - vervalt, dan zal deze eerder sluiten.

Waarom is dit besluit genomen?

De instroom van Oekraïense vluchtelingen in Nederland blijft groot. Iedere gemeente in Nederland helpt dan ook bij het opvangen van deze vluchtelingen. Het beste is om deze vluchtelingen op te vangen in noodopvanglocaties. Dit zijn locaties waar mensen meer voorzieningen en privacy hebben en dus langer kunnen verblijven. Iedere gemeente is druk op zoek naar geschikte locaties. Het vinden en inrichten van deze noodopvanglocaties kost echter tijd.

De locatie Sporthal de Maayenbogerd in Aalst is op dit moment de enige locatie in onze gemeente die zich leent voor crisisnoodopvang. Dit komt door de combinatie van een sporthal met de gelegenheid tot catering.

Meer informatie of vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u van gedachten wisselen? Dan kunt u contact met de gemeente Zaltbommel opnemen via oekraine@zaltbommel.n

apr 07, 2023

Afsluiting N831

Gemeente Maasdriel
Van dinsdag 11 april tot en met vrijdag 26 mei is de N381 tussen de Alemse rotonde en de…
Veldweg Bertus de Leeuw veerpont Joods Boxhof bladcontainer Delfzijl Basisregistratie Personen 010-groep bekeuring cobra Ingenieursbureau Antea bestemmingsplanwijziging resort aan de maas Noordwijkerhout