Pleintje van Morgen op parkeerplaats Neswaarden

Binnenkort wordt er een bijzonder pleintje geopend: een Pleintje van Morgen.  Dit pleintje komt op de parkeerplaats Neswaarden, ingang tegenover Zaaiwaard 10 in Aalst.

Wat is een Pleintje van Morgen? 

Op een Pleintje van Morgen staan een picknicktafel, een duikelrek, een bankje, een lichtmast en een bloembak. Deze zijn allemaal gemaakt van gescheiden ingezameld plastic afval, in combinatie met textiel, hout en gft. Het Pleintje van Morgen heeft ook een educatief doel: op het Pleintje staan informatieborden (later ook ondersteund door een website) en kunnen de bezoekers (kinderen en hun ouders) op de tafel een spel spelen over duurzaamheid en circulariteit. Zo wordt hergebruik tastbaar en ervaren de bezoekers in hun eigen omgeving het belang van afval scheiden en de bijdrage die zij zo kunnen leveren aan de circulaire economie.

Regionaal project

Pleintje van Morgen is een regionaal project waarin wij, Avri, Werkzaak en OFN samenwerken om te onderzoeken hoe grondstoffen uit gescheiden ingezameld pdb (in combinatie met enkele andere grondstoffen) hergebruikt kunnen worden. Zo laten we zien dat we met schone grondstoffen uit gescheiden afval mooie producten kunnen maken. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zetten de bankjes en tafels in elkaar en plaatsen ze op de pleintjes. Zo bieden we ook werkgelegenheid aan mensen uit onze regio.

apr 07, 2023

Afsluiting N831

Gemeente Maasdriel
Van dinsdag 11 april tot en met vrijdag 26 mei is de N381 tussen de Alemse rotonde en de…
politiek hennepkwekerij onderhoud schoonmaken Gameren vaste lasten danscentrum Rosmalen snelheidsovertreding A59 Verkeersveiligheid Bruchem-Kerkwijk hulpverleningstraject kittens Poederoijen 010-groep politie