Politie pakt overlast watersporters bij Ammerzoden aan

AMMERZODEN - Om overlast van watersporters op de Maas bij Ammerzoden tegen te gaan gaat deze zomer de waterpolitie nauw samenwerken met de ruiters en paarden van de bereden politie Nederland.

Het staande houden van waterscooters is erg lastig omdat deze snel accelereren en de de bestuurders vaak de waterkant op vluchten. De politie wil daarom met deze gezamenlijke aanpak tussen de bereden politie en de waterpolitie de overlast door watersporters op de Maas bij Ammerzoden tegengaan. De politieagenten te paard zullen langs de stranden van de Maas surveilleren in samenwerking met de politie op de boot. De eerste resultaten: 15 bekeuringen voor onder andere: varen zonder vaarbewijs, varen zonder registratiebewijs en het niet dragen van het dodemanskoord.

Boetes op het water zijn vaak aanzienlijk hoger dan in het wegverkeer zo kost het varen zonder vaarbewijs met een klein schip € 550 en het geen gebruik maken van dodemans knop € 240. De politie zal de komende periode meer controles gaan uitvoeren om het waterverkeer voor alle recreanten veilig en aangenaam te houden.

Foto: Politie Landelijke Eenheid Zuidoost

 

belasting installatiebedrijf Modderkolk Werkzaak Rivierenland Paul Blokhuis Sociale Recherche rioolgemalen verkeershinder Zaltbommelse Binnenstad VWS Rabobank Geersteeg Dunea leger Bulkseweg François-Willem De Virieu