AMMERZODEN - Op zondag 11 februari 2024, te midden van het bruisende carnavalsfestijn, werd de feestvreugde in Ammerzoden ruw verstoord door een incident. Rond 18.30 uur vond op het parkeerterrein van de voetbalvereniging aan de Heiligenweg 2 een ernstige mishandeling plaats, waarbij het slachtoffer ernstig gewond raakte door meerdere aanvallers.

Op dit moment werkt de gemeente Maasdriel samen met inwoners en ondernemers aan een kernenvisie voor Ammerzoden. Die visie helpt de gemeente alle ontwikkelingen nu en in de toekomst in goede banen te leiden. Voor Ammerzoden staan er verschillende ontwikkelingen op de planning die mee worden genomen in de kernenvisie. De nieuwe inrichting van winkelcentrum De Haar is er één van. Daarnaast worden er woningen gebouwd volgens het plan De Haar II.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie heeft de politie dinsdag, 5 juli, een onderzoek ingesteld. In een woning aan de St. Clarastraat in Ammerzoden werd 90 gram cocaïne en ruim een halve kilo hennep aangetroffen. Deze grote hoeveelheid was bedoeld om te verkopen aan gebruikers. De drugs is inbeslaggenomen en wordt vernietigd. Een 28-jarige inwoner van Ammerzoden is aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De politie zal een aantal gebruikers de komende tijd benaderen om meer zicht te krijgen op de omvang en de periode waarin de handel heeft plaatsgevonden.

Samen met inwoners, ondernemers en andere betrokkenen zorgt de gemeente Maasdriel ervoor dat winkelcentrum De Haar in Ammerzoden mooier en levendiger wordt. Daarvoor heeft de gemeente de afgelopen maanden gesprekken gevoerd en via een ansichtkaart wensen en ideeën opgehaald. De opgehaalde input is meegenomen bij het ontwerpen van de varianten voor het winkelcentrum.

AMMERZODEN - Donderdagmiddag reed een 36 jarige man uit Ammerzoden met 117 km/u over de N625 (max 80) bij Den Bosch en kreeg een bekeuring. Hij bleek binnen 2 jaar voor de derde keer te rijden zonder rijbewijs. Richtlijn OM: Dagvaarden, eis ter zitting: 2 weken hechtenis onvoorwaardelijk.

Zaterdag 3 oktober heeft de politie Bommelerwaard omstreeks 22.30 uur 21 personen bekeurd in Ammerzoden omdat die zich niet aan de corona regels hielden. De politie kreeg een melding van geluidsoverlast bij een bedrijfspand aan de Hogesteeg in Ammerzoden en na onderzoek bleek er een feest gaande te zijn compleet met geluidsinstallatie, verlichting en drank.
Den Bosch - Zaterdagavond werd rond 22.45 uur een appartement aan de Hadewychstraat in Den Bosch beschoten. Een 31-jarige man uit Ammerzoden is aangehouden. Het appartement op drie hoog werd meerdere keren beschoten. In het raam aan de voorzijde zijn de inslagen zichtbaar. De bewoner was op dat moment thuis. Er raakte gelukkig niemand gewond. Een langlopend conflict in de relationele sfeer zou mogelijk de aanleiding zijn geweest van de beschieting. Een 31-jarige verdachte kon vanochtend door het AT in Den Haag worden aangehouden.

Op vrijdagmiddag omstreeks 17:00 uur heeft er een botsing plaats gevonden tussen twee auto's in Ammerzoden. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Lange Achterdijk met de Zandweg in Ammerzoden. Bij de botsing is een voertuig in de sloot terechtgekomen en twee inzittende zijn lichtgewond geraakt.

standplaats UITagenda webshop taakstraf scheermesjes participatietraject geluidsoverlast alampistool prinsjesdag Mgr. Zwijsenplein hamer Veiligheidsrisicogebied populieren veegwagen Zuidelijke Ontsluitingsroute