Automobilist (30) onder invloed rijdt door na ongeval in Ammerzoden

Donderdagmiddag 28 januari kreeg de politie Bommelerwaard een melding van een ongeval op de Hogesteeg in Ammerzoden waarbij de tegenpartij zou zijn doorgereden. Diverse getuigen konden de politie een goed signalement van de auto en bestuurder geven.
 
Na een korte zoektocht en op aanwijzingen van diverse buurtbewoners heeft de politie in de bosschages aan de Geelrijs in Ammerzoden een 30-jarige inwoner uit Vlijmen aanhouden. Een blaastest op straat wees uit dat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol was en tevems bleek zijn rijbewijs ongeldig te zijn verklaard. Een speekseltest op bureau, om de aanwezigheid van gebruik van verdovende middelen aan te tonen, bleek ook positief. Een arts is naar het bureau gekomen en heeft bloed afgenomen. De politie is in afwachting van de uitslag van het bloedonderzoek.
 
Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor:
- Verlaten plaats ongeval
- (Ernstig) gevaar en/of hinder veroorzaken
- Het rijden onder invloed van drugs en alcohol
- Het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.
 
De auto waarin de verdachte reed is in beslag genomen. Dit omdat het niet de eerste keer was dat verdachte reed onder invloed met een ongeldig rijbewijs.
nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
nov 20, 2022

Minimumloon ruim 10% omhoog

Nieuws Bommelerwaard
Het minimumloon gaat met 10,15% omhoog per 1 januari 2023. Het kabinet wil met de…
identiteitsbewijs Nederhemert-Zuid code 95 zonnepanelen vuurwerkafval Natuurtoezicht Staatsbosbeheer Fiep Westendorplaan Kerkwijk Gerard van den Anker Parallelweg MDMA Granuliet vliegtuig wildplasser zwembad