Automobilist (30) onder invloed rijdt door na ongeval in Ammerzoden

Donderdagmiddag 28 januari kreeg de politie Bommelerwaard een melding van een ongeval op de Hogesteeg in Ammerzoden waarbij de tegenpartij zou zijn doorgereden. Diverse getuigen konden de politie een goed signalement van de auto en bestuurder geven.
 
Na een korte zoektocht en op aanwijzingen van diverse buurtbewoners heeft de politie in de bosschages aan de Geelrijs in Ammerzoden een 30-jarige inwoner uit Vlijmen aanhouden. Een blaastest op straat wees uit dat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol was en tevems bleek zijn rijbewijs ongeldig te zijn verklaard. Een speekseltest op bureau, om de aanwezigheid van gebruik van verdovende middelen aan te tonen, bleek ook positief. Een arts is naar het bureau gekomen en heeft bloed afgenomen. De politie is in afwachting van de uitslag van het bloedonderzoek.
 
Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor:
- Verlaten plaats ongeval
- (Ernstig) gevaar en/of hinder veroorzaken
- Het rijden onder invloed van drugs en alcohol
- Het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.
 
De auto waarin de verdachte reed is in beslag genomen. Dit omdat het niet de eerste keer was dat verdachte reed onder invloed met een ongeldig rijbewijs.
Tijningenplas asbestcement praktijkschool De Brug officier van justitie oorlogsmonumenten Naarden crisisnoodopvanglocatie vuurwerkbom Wethouder Bragt total loss camera gymzaal Ommetje Bruchem dierenambulance DPD