Twee varianten voor winkelcentrum De Haar Ammerzoden

Samen met inwoners, ondernemers en andere betrokkenen zorgt de gemeente Maasdriel ervoor dat winkelcentrum De Haar in Ammerzoden mooier en levendiger wordt. Daarvoor heeft de gemeente de afgelopen maanden gesprekken gevoerd en via een ansichtkaart wensen en ideeën opgehaald. De opgehaalde input is meegenomen bij het ontwerpen van de varianten voor het winkelcentrum.

MTD Landschapsarchitecten uit ‘s-Hertogenbosch heeft in opdracht van gemeente Maasdriel de varianten ontworpen. Wethouder Erik van Hoften: “Er liggen nu twee varianten waar we trots op mogen zijn. Om tot één voorkeursvariant te komen, vragen we de inwoners van Ammerzoden en Wordragen en andere belanghebbenden van De Haar weer om hun mening. Zo werken we samen aan een levendig winkelcentrum voor iedereen.”

Variant 1: Vergroening op het plein & Advocatenlaan – meer groen en 1 zebrapad

In deze variant is ruimte voor meer vergroening op het parkeerterrein bij het winkelcentrum en in de bij de omliggende winkels in de Advocatenlaan. Een klein aantal parkeerplaatsen komt in deze variant te vervallen. Wel zijn er, op basis van verricht onderzoek, nog steeds voldoende parkeerplaatsen beschikbaar in het winkelgebied. De vergroening op het plein zorgt ervoor dat het PAD-weekend niet meer plaats kan vinden op De Haar. Er komt eenrichtingsverkeer op het parkeerterrein bij de Action. Bezoekers rijden dan via de Haarstraat het parkeerterrein op en via de Advocatenlaan er weer af.

Variant 2: Vergroening rond het plein & Advocatenlaan – parkeren en 2 zebrapaden

Deze variant gaat uit van meer groen rond het winkelcentrum en de Advocatenlaan. Ook voor deze variant geldt dat een klein aantal parkeerplaatsen komt te vervallen. Op basis van verricht onderzoek blijven er nog steeds voldoende parkeerplaatsen beschikbaar in het winkelgebied.

Aangezien de bomen rondom het plein worden geplaatst, is het nog steeds mogelijk om het PAD-weekend op De Haar te organiseren. Er komt eenrichtingsverkeer op het parkeerterrein bij de Action. Bezoekers rijden dan via de Haarstraat het parkeerterrein op en via de Advocatenlaan er weer af. In deze variant kunnen voetgangers via een pad vanaf de supermarkt in een rechte lijn langs het parkeerterrein tot aan de kruising met de Advocatenlaan wandelen. Beide zebrapaden bij de kruising komen terug in deze variant.

Reageren op de varianten

Inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden kunnen tot en met 3 april reageren op bovenstaande varianten. Dit kan door het invullen van de ansichtkaart die deze week met de Bommelerwaardgids wordt verspreid in Ammerzoden en Wordragen. Ook is het mogelijk om de digitale enquête in te vullen of om uw mening te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarnaast zijn er ter verduidelijking van beide varianten animatiefilmpjes met sfeerimpressies gemaakt. Deze zijn ook te vinden op de pagina van De Haar. Op basis van de opgehaalde input bij deze twee varianten wordt er uiteindelijk één voorkeursvariant gekozen.

 

Bommelerwaard vervoerssector Maaijenstraat De Raaf dierenambulance motorboten speeltuin Energieweg Peter de Vries Kolkweg Munsterstraat Moffendijk doof Moderna cash