Man veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeval op de A2 bij Bruchem

De rechtbank veroordeelt een 24-jarige man uit Rumpt voor het veroorzaken van een verkeersongeval op de A2 in Bruchem. Hij krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden. Daarnaast moet hij een taakstraf van 140 uur uitvoeren. Ook legt de rechtbank een voorwaardelijke rijontzegging op van 12 maanden.

De man reed in mei 2018 op de A2 tegen een vrachtwagen aan. De man was in slaap gevallen achter het stuur. De man bleek een aanzienlijke hoeveelheid amfetamine in zijn bloed te hebben op het moment van het ongeluk. Bij de aanrijding raakte de bijrijder van de man gewond.

Verkeersveiligheid in gevaar gebracht

 

Volgens zijn advocaat moest de man worden vrijgesproken omdat de man niet verwijtbaar heeft gehandeld. Ook zei de advocaat dat er sprake is van overmacht omdat hij in slaap is gevallen.

De rechtbank gaat hier niet in mee. Volgens de rechtbank heeft de man - als beginnend bestuurder en als beroepschauffeur - de verkeersveiligheid ernstig in gevaar gebracht. Dit deed hij door onder invloed van een grote hoeveelheid amfetamine - midden in de nacht - in de auto te stappen, zonder maatregelen te nemen om voldoende alert te blijven. Hierdoor veroorzaakte hij een ongeval waarbij het slachtoffer lichamelijk letsel opliep. Dat het letsel van het slachtoffer beperkt is gebleven en er niemand is overleden, is puur geluk geweest en in ieder geval niet aan het handelen van de man te danken.

Bijzondere voorwaarden

Aan de voorwaardelijke straffen worden bijzondere voorwaarden gekoppeld, zoals een meldplicht bij de reclassering en deelnemen aan gedragstrainingen. Als de man zich niet houdt aan de voorwaarden, moet hij de 2 maanden gevangenisstraf alsnog uitzitten en is hij 12 maanden  zijn rijbewijs kwijt.

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
nov 20, 2022

Minimumloon ruim 10% omhoog

Nieuws Bommelerwaard
Het minimumloon gaat met 10,15% omhoog per 1 januari 2023. Het kabinet wil met de…
misdaad anoniem ANPR Stientje van Veldhoven Sint Annatroonstraat SWOV Begraafplaats Bossche Poort Gamerensewaard belastingontduiking vuurwerkafval appartement sleutelbeheerder Toepadweg zienswijze Raad van State rioolwater