Bestuurder aangehouden na slingerend rijgedrag op A2

In de afgelopen week heeft de politie Bommelerwaard een 58-jarige man uit IJsselstein aangehouden wegens rijden onder invloed. De arrestatie volgde op een opmerkelijk incident waarbij de verdachte op de snelweg A2 slingerend werd gespot.

De politie werd op de hoogte gesteld van het gevaarlijke rijgedrag van de bestuurder, die opvallend heen en weer slingerde op de snelweg. Bij het zien van het voertuig, gaf de politie de bestuurder een volgteken. In eerste instantie leek de bestuurder niet door te hebben dat hij werd aangespoord om te stoppen, en passeerde zelfs de politieauto. Na een tijdje vertraagde hij zijn snelheid tot slechts 50 km/h op de snelweg.

Toen de politie de verdachte bij Lucht-Oost naderde en het voertuig leek te volgen, ontstond er opnieuw een gespannen situatie. De bestuurder probeerde via de groenstrook weer de snelweg op te rijden, maar dit werd door de politie voorkomen.

Na controle bleek dat de bestuurder aanzienlijk onder invloed was. De ademanalyse wees een waarde van 780 UGL uit, terwijl de wettelijk toegestane limiet 220 UGL is. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en zal worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie, waar de Officier van Justitie zich later over de zaak zal buigen.

Opmerkelijk genoeg gaf de verdachte een opvallende verklaring voor zijn gedrag: "Ik rij al 8 jaar onder invloed van alcohol en ben nog nooit aangehouden. Ik ben blij dat dit nu is gebeurd en ik word gedwongen om er iets aan te gaan doen."

De politie benadrukt het belang van verantwoordelijkheid en veiligheid op de weg en zal blijven optreden tegen bestuurders die onder invloed rijden en daarmee hun eigen leven en dat van anderen in gevaar brengen.

 
 
vluchtelingen Veilingweg 112 Kolkweg Uden Kerkstraat poed Cambium College notenboom coronavirus Wet Damocles Boxhof Ouwelsestraat controle code geel