Jaarwisseling met gemengde gevoelens

De jaarwisseling ’20 / ’21 was bij voorbaat een bijzondere jaarwisseling. Nederland vierde het in kleine gezelschappen en er gold een vuurwerkverbod. Tot ieders teleurstelling waren er in het hele land toch incidenten met vuurwerk en geweld tegen hulpverleners. Ook in de gemeente Maasdriel.

Onacceptabel gedrag

Burgemeester Van Kooten spreekt over een jaarwisseling met gemengde gevoelens: “De meeste Maasdrielenaren hebben zich keurig gedragen en aan de geldende regels gehouden. Ook het carbidschieten is netjes verlopen. Mijn complimenten daarvoor. Maar ieder incident is er één teveel. Zeker in deze crisistijd. Woedend ben ik dan ook op de mensen die voor grote vuurwerkoverlast, onrust en vernielingen zorgden. Op twee locaties, in Kerkdriel en Hedel, zijn de politie en de brandweer belaagd met zwaar vuurwerk. Zelfs de mobiele eenheid moest opgeroepen worden, omdat de situatie in Hedel dusdanig onveilig was. Dat soort gedrag is onacceptabel. Hulpverleners zijn er voor onze veiligheid, daar blijf je vanaf.”

Schade

De schade van de jaarwisseling is op dit moment nog niet bekend. Die wordt de komende dagen opgemaakt.

snelheidsovertreding Leijensteinstraat vrachtverkeer ZBM00-H-1554 Prinses Margrietstraat onderzoeksbureau Arcadis duurzaamheid brand Ontmoetingstuin Ammerzoden celstraf inbreker evenement kerstboodschap Bazalt Wonen poststemmen