Jaarwisseling met gemengde gevoelens

De jaarwisseling ’20 / ’21 was bij voorbaat een bijzondere jaarwisseling. Nederland vierde het in kleine gezelschappen en er gold een vuurwerkverbod. Tot ieders teleurstelling waren er in het hele land toch incidenten met vuurwerk en geweld tegen hulpverleners. Ook in de gemeente Maasdriel.

Onacceptabel gedrag

Burgemeester Van Kooten spreekt over een jaarwisseling met gemengde gevoelens: “De meeste Maasdrielenaren hebben zich keurig gedragen en aan de geldende regels gehouden. Ook het carbidschieten is netjes verlopen. Mijn complimenten daarvoor. Maar ieder incident is er één teveel. Zeker in deze crisistijd. Woedend ben ik dan ook op de mensen die voor grote vuurwerkoverlast, onrust en vernielingen zorgden. Op twee locaties, in Kerkdriel en Hedel, zijn de politie en de brandweer belaagd met zwaar vuurwerk. Zelfs de mobiele eenheid moest opgeroepen worden, omdat de situatie in Hedel dusdanig onveilig was. Dat soort gedrag is onacceptabel. Hulpverleners zijn er voor onze veiligheid, daar blijf je vanaf.”

Schade

De schade van de jaarwisseling is op dit moment nog niet bekend. Die wordt de komende dagen opgemaakt.

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
nov 20, 2022

Minimumloon ruim 10% omhoog

Nieuws Bommelerwaard
Het minimumloon gaat met 10,15% omhoog per 1 januari 2023. Het kabinet wil met de…
Monseigneur Zwijsenplein vlindermes ziekte van Lyme oldtimer Kerkwijk poststemmen ambulance oorlogsmonumenten alcoholcontrole gevonden Hugo de Groot waterpolitie basisisscholen Well oudjaar