Van half mei tot half juli voert installatiebedrijf Modderkolk het jaarlijkse onderhoud aan de rioolgemalen in Maasdriel uit. De gemeente telt in totaal 686 rioolgemalen. Ongeveer 480 gemalen daarvan zijn mini-gemalen, die vaak op particulier grondgebied staan. Bent u eigenaar van grond waar een rioolgemaal op staat? Dan kunt u de komende weken een onderhoudsmonteur van Modderkolk op uw perceel treffen.

MAASDRIEL - Ook dit jaar staan we in verband met het coronavirus vanuit huis stil bij 4 en 5 mei. Op 4 mei leggen de leden van het college afzonderlijk van elkaar bloemstukken bij alle oorlogsmonumenten in Maasdriel. Beelden hiervan kunt u op de avond van 4 mei bekijken via maasdriel.nl. Er zijn in de gemeente geen activiteiten rondom Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

Al ruim een jaar beheersen de coronamaatregelen uw en mijn dagelijks leven. Ons geduld werd de voorbije maanden behoorlijk op de proef gesteld. Waarschijnlijk heeft u er dan ook genoeg van. En daar heb ik begrip voor. We snakken allemaal naar versoepeling van de maatregelen. Naar een samenleving waarin we ons weer in alle vrijheid kunnen bewegen.

Vraagt u zich wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denkt u wel eens dat u dat beter zou kunnen? Of wilt u iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet u niet hoe? Bent u gewoon geïnteresseerd in de werking van de gemeente als politiek orgaan? Volg dan de cursus Politiek Actief en ontdek het! Wie weet bent u hierna wel zó geïnspireerd geraakt dat u zelf actief wilt worden in de gemeentepolitiek, bijvoorbeeld als raadslid. De cursus start op woensdag 26 mei 2021. Meedoen is gratis.

In het najaar van 2020 heeft de gemeente Maasdriel 375 zieke essen gekapt. Nu is het tijd om nieuwe bomen aan te planten! Op de plekken waar de essen stonden, komen in totaal 400 bomen terug. De gemeente wil graag voorkomen dat er in de toekomst weer hele lanen gekapt moeten worden vanwege een bomenziekte. Daarom worden er verschillende boomsoorten geplant.

Voor de ontwikkeling van de Paddenstoelenbuurt in Kerkdriel heeft de gemeente Maasdriel een perceel aangekocht. Op dit perceel staan 2.000 perenbomen. Normaal gesproken worden bomen gerooid om plaats te maken voor werkzaamheden. Maar met het oog op duurzaamheid en het klimaat heeft de gemeente bekeken of we deze bomen een 2e leven kunnen geven.