Het college vraagt de raad in te stemmen met de verkoop van het gehele MFC De Kreek, inclusief de ondergrond aan Resort aan de Maas B.V.. (Voorheen Europarcs B.V.)

Het huidige zwembad in MFC De Kreek vertoont forse ouderdomsgebreken, waarbij het veilig gebruik van het zwembad onder druk komt te staan. Daarom is begin 2022 aan de raad gevraagd in te stemmen met het voornemen tot verkoop van MFC De Kreek aan Resort aan de Maas B.V.. Er zijn door de raad destijds een aantal randvoorwaarden meegegeven aan het college voordat ze akkoord gaat met de verkoop.

Maasdriel/Rotterdam - Er is opnieuw een verdachte aangehouden in een langdurig onderzoek naar witwassen en belastingontduiking in onder andere de gemeente Maasdriel. Ditmaal is een 51-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Zij wordt verdacht van valsheid in geschrifte en witwassen. Bij zoekingen zijn er honderdduizenden euro’s aan contant geld gevonden en in beslag genomen.

De laatste tijd ontvangt de gemeente Maasdriel regelmatig vragen over de werkzaamheden die gepland staan rondom de herinrichting van het centrumgebied Kerkdriel en het doorgaan van de Drielse kermis op het Monseigneur Zwijsenplein. We zetten de meest gestelde vragen en antwoorden graag voor u op een rij.

Ook dit jaar staan we stil bij 4 en 5 mei. Op 4 mei herdenken we slachtoffers van de oorlog. De wethouders leggen dan bloemstukken bij oorlogsmonumenten in de gemeente. Op verschillende plaatsen in Maasdriel zijn er gedurende de dag plechtigheden in Alem, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Hurwenen, Kerkdriel en Velddriel. De tijden van activiteiten per kern vindt u in het programma hieronder.

Oekraïners kunnen op vrijdag 6 mei tussen 15:00 en 17:00 uur terecht bij de vaccinatielocatie in De Kreek voor hun 1e, 2e of booster (vanaf 12 jaar) vaccinatie tegen het coronavirus. Zij ontvangen het Pfizer vaccin. De GGD vraagt om (wanneer in het bezit) een identiteitsbewijs en mondkapje mee te brengen naar de vaccinatielocatie. Hebt u contact met Oekraïners die in Maasdriel verblijven, maar op andere plekken dan in de noodopvang? Dan waarderen wij het als u hen op de hoogte stelt van de vaccinatiemogelijkheid.

Maasdriel verwelkomt vanmiddag 110 vluchtelingen uit Oekraïne op de noodopvanglocatie Resort aan de Maas in Kerkdriel. EuroParcs stelt 25 volledig ingerichte chalets beschikbaar. Een noodopvanglocatie is een locatie die voor langere tijd beschikbaar is. Op dit moment is nog niet precies bekend hoelang de vluchtelingen op Resort aan de Maas zullen verblijven. De gemeente houdt rekening met een periode van negen maanden. Samen met Welzijn Bommelerwaard, scholen, vrijwilligers en andere partners doen zij er alles aan om de opvang zo goed mogelijk te laten verlopen en de vluchtelingen een warm thuis weg van huis te bieden.

Het is bijna zover. Over een week zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Dat is ook voor mij als burgemeester een bijzonder moment. Het betekent het einde van de samenwerking met de gemeenteraad en het college in de huidige samenstelling. Tegelijkertijd is het de start van een nieuwe bestuursperiode waarin ik vaak nieuwe raadsleden en wethouders mag verwelkomen. Het is een spannende tijd voor alle betrokkenen. Voor hen die verkiesbaar zijn, maar ook voor de ambtelijke organisatie die vol verwachting de vorming van het nieuwe college afwacht.

Een gevangenisstraf van negen jaar is passend en geboden voor een 21-jarige man uit Hilversum, die in november 2020 betrokken was bij het gooien van brandbommen naar woningen in Kerkdriel en Hedel en bij plannen voor een soortgelijke aanslag op een woning in Hilversum. De man stond vandaag terecht in een reeks van strafzaken die voortvloeien uit de afpersing van een fruitbedrijf in Hedel.

vuurwerk Veen gebiedsontwikkeling Nederhemert Minister Slob kabinet Vijfherenlanden centrum riolering boosterprik stroomstoring Rotterdamse Bol aanrijding hulpdiensten bouwplaats