Maasdriel - In verband met de aanstaande Tweede Kamer verkiezingen op 22 november 2023, zoekt de gemeente Maasdriel gedreven inwoners om als reserve stembureauleden te fungeren.

De verkiezingen, die volgen op het kabinet's val, vereisen de inzet van stembureauleden in twee shifts: van 07:00 tot 15:00 uur en van 14:30 tot 21:00 uur. Na 21:00 uur worden de stemmen geteld, een cruciale taak.

MAASDRIEL, 13 september 2023 - De oevers en uiterwaarden langs de prachtige Maas en Waal, parels van onze gemeente, roepen om uw hulp! Op zaterdag 14 oktober 2023 organiseert de gemeente Maasdriel een bijzonder evenement - het Maas- en Waaljutten. Verenigingen worden opgeroepen om samen met hun leden de handen uit de mouwen te steken en onze natuur te beschermen tegen zwerfafval.

MAASDRIEL - De toekomst van Maasdriel staat centraal in een grootschalig bestuurskrachtonderzoek dat onlangs werd afgerond. In opdracht van de gemeenteraad voerden onderzoekers Dirk Louter en Rijnconsult gedegen analyses uit om te bepalen hoe de bestuurskracht van Maasdriel versterkt kan worden voor de komende 12 jaar. Op woensdag 6 september 2023 werd het langverwachte adviesrapport aan de gemeenteraad gepresenteerd.

MAASDRIEL - De Gemeente Maasdriel heeft haar inzet voor milieubewustzijn en duurzaamheid versterkt door de invoering van de geavanceerde Slimme Bandenpomp op de parkeerplaats naast het gemeentehuis. Deze kosteloze voorziening, die wordt aangedreven door zonne-energie, biedt een geavanceerde en milieuvriendelijke oplossing voor het oppompen van autobanden en heeft al aanzienlijk bijgedragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot.

In 2025 zal alle openbare verlichting in de gemeente Maasdriel bestaan uit energiezuinige ledverlichting. Dit ambitieuze doel maakt deel uit van een actie die de gemeente in 2021 is gestart, met als oogmerk een duurzamer Maasdriel te creëren. Op dit moment heeft de gemeente al aanzienlijke vooruitgang geboekt, aangezien meer dan de helft van de 4700 lichtmasten al is voorzien van ledverlichting.

Het college vraagt de raad in te stemmen met de verkoop van het gehele MFC De Kreek, inclusief de ondergrond aan Resort aan de Maas B.V.. (Voorheen Europarcs B.V.)

Het huidige zwembad in MFC De Kreek vertoont forse ouderdomsgebreken, waarbij het veilig gebruik van het zwembad onder druk komt te staan. Daarom is begin 2022 aan de raad gevraagd in te stemmen met het voornemen tot verkoop van MFC De Kreek aan Resort aan de Maas B.V.. Er zijn door de raad destijds een aantal randvoorwaarden meegegeven aan het college voordat ze akkoord gaat met de verkoop.

Maasdriel/Rotterdam - Er is opnieuw een verdachte aangehouden in een langdurig onderzoek naar witwassen en belastingontduiking in onder andere de gemeente Maasdriel. Ditmaal is een 51-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Zij wordt verdacht van valsheid in geschrifte en witwassen. Bij zoekingen zijn er honderdduizenden euro’s aan contant geld gevonden en in beslag genomen.

De laatste tijd ontvangt de gemeente Maasdriel regelmatig vragen over de werkzaamheden die gepland staan rondom de herinrichting van het centrumgebied Kerkdriel en het doorgaan van de Drielse kermis op het Monseigneur Zwijsenplein. We zetten de meest gestelde vragen en antwoorden graag voor u op een rij.

Ook dit jaar staan we stil bij 4 en 5 mei. Op 4 mei herdenken we slachtoffers van de oorlog. De wethouders leggen dan bloemstukken bij oorlogsmonumenten in de gemeente. Op verschillende plaatsen in Maasdriel zijn er gedurende de dag plechtigheden in Alem, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Hurwenen, Kerkdriel en Velddriel. De tijden van activiteiten per kern vindt u in het programma hieronder.

Oekraïners kunnen op vrijdag 6 mei tussen 15:00 en 17:00 uur terecht bij de vaccinatielocatie in De Kreek voor hun 1e, 2e of booster (vanaf 12 jaar) vaccinatie tegen het coronavirus. Zij ontvangen het Pfizer vaccin. De GGD vraagt om (wanneer in het bezit) een identiteitsbewijs en mondkapje mee te brengen naar de vaccinatielocatie. Hebt u contact met Oekraïners die in Maasdriel verblijven, maar op andere plekken dan in de noodopvang? Dan waarderen wij het als u hen op de hoogte stelt van de vaccinatiemogelijkheid.

wietkwekerij gasleiding Ernst Kuipers brand dansles wapenbezit AstraZeneca Gameren 's-Hertogenbosch vrachtverkeer LMIO Bern rijkswaterstaat doof covid-19