Maasdriel/Rotterdam - Er is opnieuw een verdachte aangehouden in een langdurig onderzoek naar witwassen en belastingontduiking in onder andere de gemeente Maasdriel. Ditmaal is een 51-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Zij wordt verdacht van valsheid in geschrifte en witwassen. Bij zoekingen zijn er honderdduizenden euro’s aan contant geld gevonden en in beslag genomen.

De laatste tijd ontvangt de gemeente Maasdriel regelmatig vragen over de werkzaamheden die gepland staan rondom de herinrichting van het centrumgebied Kerkdriel en het doorgaan van de Drielse kermis op het Monseigneur Zwijsenplein. We zetten de meest gestelde vragen en antwoorden graag voor u op een rij.

Ook dit jaar staan we stil bij 4 en 5 mei. Op 4 mei herdenken we slachtoffers van de oorlog. De wethouders leggen dan bloemstukken bij oorlogsmonumenten in de gemeente. Op verschillende plaatsen in Maasdriel zijn er gedurende de dag plechtigheden in Alem, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Hurwenen, Kerkdriel en Velddriel. De tijden van activiteiten per kern vindt u in het programma hieronder.

Oekraïners kunnen op vrijdag 6 mei tussen 15:00 en 17:00 uur terecht bij de vaccinatielocatie in De Kreek voor hun 1e, 2e of booster (vanaf 12 jaar) vaccinatie tegen het coronavirus. Zij ontvangen het Pfizer vaccin. De GGD vraagt om (wanneer in het bezit) een identiteitsbewijs en mondkapje mee te brengen naar de vaccinatielocatie. Hebt u contact met Oekraïners die in Maasdriel verblijven, maar op andere plekken dan in de noodopvang? Dan waarderen wij het als u hen op de hoogte stelt van de vaccinatiemogelijkheid.

Maasdriel verwelkomt vanmiddag 110 vluchtelingen uit Oekraïne op de noodopvanglocatie Resort aan de Maas in Kerkdriel. EuroParcs stelt 25 volledig ingerichte chalets beschikbaar. Een noodopvanglocatie is een locatie die voor langere tijd beschikbaar is. Op dit moment is nog niet precies bekend hoelang de vluchtelingen op Resort aan de Maas zullen verblijven. De gemeente houdt rekening met een periode van negen maanden. Samen met Welzijn Bommelerwaard, scholen, vrijwilligers en andere partners doen zij er alles aan om de opvang zo goed mogelijk te laten verlopen en de vluchtelingen een warm thuis weg van huis te bieden.

Het is bijna zover. Over een week zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Dat is ook voor mij als burgemeester een bijzonder moment. Het betekent het einde van de samenwerking met de gemeenteraad en het college in de huidige samenstelling. Tegelijkertijd is het de start van een nieuwe bestuursperiode waarin ik vaak nieuwe raadsleden en wethouders mag verwelkomen. Het is een spannende tijd voor alle betrokkenen. Voor hen die verkiesbaar zijn, maar ook voor de ambtelijke organisatie die vol verwachting de vorming van het nieuwe college afwacht.

Een gevangenisstraf van negen jaar is passend en geboden voor een 21-jarige man uit Hilversum, die in november 2020 betrokken was bij het gooien van brandbommen naar woningen in Kerkdriel en Hedel en bij plannen voor een soortgelijke aanslag op een woning in Hilversum. De man stond vandaag terecht in een reeks van strafzaken die voortvloeien uit de afpersing van een fruitbedrijf in Hedel.

Rond 2025 bestaat alle openbare verlichting in Maasdriel uit ledverlichting. Dat is het doel van een grootschalige actie die woensdag 26 januari van start ging. De actie houdt in dat de gemeente Maasdriel de traditionele verlichting in de openbare ruimte gaat vervangen met ledverlichting. Wethouder Erik van Hoften trapt de actie af in Rossum, waarbij hij de ledverlichting in de lichtmast plaatst. Hij is enthousiast over deze actie:

Om de verkeersveiligheid in de dorpskernen te verbeteren gaat de maximumsnelheid op bijna alle wegen binnen de kernen terug naar 30 kilometer per uur. Naar verwachting start de gemeente Maasdriel halverwege 2022 met de werkzaamheden binnen de bebouwde kom van Ammerzoden en Rossum. Op dit moment haalt RA Infra namens de gemeente op wat de inwoners van Ammerzoden en Rossum vinden van de plannen.

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
nov 20, 2022

Minimumloon ruim 10% omhoog

Nieuws Bommelerwaard
Het minimumloon gaat met 10,15% omhoog per 1 januari 2023. Het kabinet wil met de…
total loss overleden De Vrije Heeren deRing Bergsche Maasdijk corona twitter parkeerplaats prof. dr. Wolfgang Ebbers kalkoen achtervolging ruitenkrabber Nieuwe Tijningen Maasdriel Tijingenplas