Groen Licht voor Voortzetting Burgerwindpark A2 Lage Rooijen

De Raad van State heeft een uitspraak gedaan over de geldigheid van de vergunning voor Burgerwindpark A2 Lage Rooijen. Deze vergunning is onherroepelijk verklaard, waardoor het groene licht is gegeven voor de voortzetting van de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van dit windpark.

Duurzame Energie voor 10.000 Huishoudens

Wethouder Nettenbreijers merkt op: "Burgerwindpark A2 Lage Rooijen draagt aanzienlijk bij aan de energietransitie van onze gemeente. Dit windpark zal duurzame elektriciteit produceren voor maar liefst 10.000 huishoudens en biedt verschillende participatiemogelijkheden voor onze inwoners. We zijn verheugd over de uitspraak van de Raad van State, waarin alle ingediende beroepschriften als ongegrond zijn verklaard. Deze uitspraak stelt ons in staat om het proces voort te zetten en verder te bouwen aan een duurzaam Maasdriel."

De Toekomst in Zicht

Met deze uitspraak van de Raad van State kunnen de voorbereidingen voor de bouw van Burgerwindpark A2 Lage Rooijen definitief van start gaan. Naar verwachting zullen in 2024 de grondwerkzaamheden beginnen, evenals de bouw van het inkoopstation en het leggen van de benodigde kabels. De netcapaciteit is reeds gereserveerd voor dit ambitieuze project.

Een Grondig en Zorgvuldig Proces

Het heeft enkele jaren geduurd voordat de vergunning voor Burgerwindpark A2 Lage Rooijen definitief werd goedgekeurd. De plannen voor dit windpark werden voor het eerst aangekondigd in 2018. Een uitgebreide procedure volgde, waarbij inspraak, onderzoek en beoordeling centraal stonden. Tijdens dit proces hebben diverse belanghebbenden, waaronder omwonenden en natuurbeschermingsorganisaties, hun zorgen en bezwaren kenbaar gemaakt. Deze zijn zorgvuldig beoordeeld, wat heeft geleid tot de totstandkoming van dit weloverwogen project.

Kijk voor meer informatie op Burgerwindpark A2 Lage Rooijen.

begroting Granuliet Cambium College dientsverband Verkeersveiligheid Bruchem-Kerkwijk Wbbbg wietkwekerij Scheepsongevallen Berlicum Ezelaar Lindastraat Europees Medicijnagentschap (EMA) Bergsche Maasdijk recreatiegebied kenteken