Verlichting van de Toekomst: Alle Straten voorzien van LED-verlichting in 2025

In 2025 zal alle openbare verlichting in de gemeente Maasdriel bestaan uit energiezuinige ledverlichting. Dit ambitieuze doel maakt deel uit van een actie die de gemeente in 2021 is gestart, met als oogmerk een duurzamer Maasdriel te creëren. Op dit moment heeft de gemeente al aanzienlijke vooruitgang geboekt, aangezien meer dan de helft van de 4700 lichtmasten al is voorzien van ledverlichting.

De overstap naar ledverlichting brengt talloze voordelen met zich mee. Allereerst verbruikt ledverlichting aanzienlijk minder energie dan traditionele verlichting, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen. Daarnaast vereist ledverlichting minder onderhoud, wat resulteert in lagere onderhoudskosten voor de gemeente.

Deze verandering draagt ook bij om de CO2-uitstoot te verminderen. Ledverlichting stoot namelijk minder CO2 uit, wat een positieve impact heeft op het milieu en de luchtkwaliteit. Door de CO2-uitstoot te verminderen, draagt de gemeente bij aan de wereldwijde inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan.

Met de huidige vooruitgang is de gemeente Maasdriel goed op weg naar het behalen van het doel. De reeds geïnstalleerde ledverlichting heeft de gemeente Maasdriel al in staat gesteld om ongeveer 40% energie te besparen ten opzichte van het verbruik van traditionele verlichting. De gemeente Maasdriel is vastberaden om in 2025 de volledige 100% aan ledverlichting te bereiken, waardoor Maasdriel een nog duurzamere en energiezuinigere gemeente wordt.

wateroverlast fiets Waluwe De Groot Fresh Group samenleving brievenbus asielzoekers AED fototentoonstelling welzijn bommelerwaard Egypte Gruttostraat Oude Bosscheweg veiligheid OBK Well