Duurzaamheid in Actie: Slimme Bandenpomp bij Gemeentehuis Maasdriel Bespaart CO2-uitstoot

MAASDRIEL - De Gemeente Maasdriel heeft haar inzet voor milieubewustzijn en duurzaamheid versterkt door de invoering van de geavanceerde Slimme Bandenpomp op de parkeerplaats naast het gemeentehuis. Deze kosteloze voorziening, die wordt aangedreven door zonne-energie, biedt een geavanceerde en milieuvriendelijke oplossing voor het oppompen van autobanden en heeft al aanzienlijk bijgedragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot.

De bediening van de Slimme Bandenpomp is uitermate eenvoudig. Met behulp van een intuïtief touchscreen voert de gebruiker het kenteken in, waarna het apparaat stapsgewijze begeleiding biedt bij het correct oppompen van de banden. Dit resulteert niet alleen in een langere levensduur van de banden, maar tevens in brandstofbesparing en het voorkomen van onnodige CO2-uitstoot.

Sarah de Vries, Wethouder Duurzaamheid, deelt haar enthousiasme over deze vooruitstrevende technologische oplossing: "De implementatie van de Slimme Bandenpomp illustreert de vastberadenheid van onze gemeente om concrete stappen te zetten in de richting van een duurzamere toekomst. Door regelmatige bandenspanningscontroles en -aanpassingen kunnen automobilisten niet alleen hun financiën optimaliseren, maar ook een positieve impact hebben op het milieu."

Sinds de lancering van de Slimme Bandenpomp hebben reeds meer dan 3900 personen van deze faciliteit gebruikgemaakt, wat heeft geresulteerd in een indrukwekkende reductie van 97,2 ton CO2-uitstoot. Deze prestatie levert niet alleen aanzienlijke milieuvoordelen op, maar resulteert tevens in financiële besparingen voor de betrokken inwoners.

De Gemeente Maasdriel nodigt eenieder uit om een bezoek te brengen aan de Slimme Bandenpomp en deel te nemen aan dit vooruitstrevende milieuproject. Door middel van regelmatige bandenspanningscontroles en -aanpassingen kunnen we collectief een positieve bijdrage leveren aan het milieu en tegelijkertijd besparen op brandstofkosten.

Wanneer plant u uw bezoek aan onze Slimme Bandenpomp? Samen werken we aan een duurzamere toekomst.

kernatlassen kermis Uden haven verkeerscampagne ziekenhuispersoneel snelfietspad VWS JCVANKESSEL Tamara van Ark Geluidseisen Oenselsestraat fietsendiefstal CBG Altena