Een 2e leven voor perenbomen!

Voor de ontwikkeling van de Paddenstoelenbuurt in Kerkdriel heeft de gemeente Maasdriel een perceel aangekocht. Op dit perceel staan 2.000 perenbomen. Normaal gesproken worden bomen gerooid om plaats te maken voor werkzaamheden. Maar met het oog op duurzaamheid en het klimaat heeft de gemeente bekeken of we deze bomen een 2e leven kunnen geven.

Daarbij kwam de gemeente uit bij Stichting Insert, een innovatief circulair platform dat streeft naar hergebruik van groen. Zij zetten zich in om bomen en heesters die al jaren de tijd hebben gehad niet te verspillen, maar juist circulair te verplanten. Samen met de gemeente Maasdriel zijn de bomen onderzocht op levensrestduur en verplantbaarheid. Daarna is Insert begonnen met het aanbieden van de bomen aan andere gemeenten, hoveniers en bedrijven in het groensegment. Op dit moment staat de teller op 400 bomen, die dankzij dit initiatief een 2e leven krijgen. Een prachtig resultaat!

Fiep Westendorplaan Militaire oefeningen witwassen gedumpt parkeerplaats coulanceregeling teek Bronstijd gemeentesecretatis douane Oude rijksweg Van Wanrooij Projectontwikkeling B.V. Piekenwaard terreur denkend aan holland