Een 2e leven voor perenbomen!

Voor de ontwikkeling van de Paddenstoelenbuurt in Kerkdriel heeft de gemeente Maasdriel een perceel aangekocht. Op dit perceel staan 2.000 perenbomen. Normaal gesproken worden bomen gerooid om plaats te maken voor werkzaamheden. Maar met het oog op duurzaamheid en het klimaat heeft de gemeente bekeken of we deze bomen een 2e leven kunnen geven.

Daarbij kwam de gemeente uit bij Stichting Insert, een innovatief circulair platform dat streeft naar hergebruik van groen. Zij zetten zich in om bomen en heesters die al jaren de tijd hebben gehad niet te verspillen, maar juist circulair te verplanten. Samen met de gemeente Maasdriel zijn de bomen onderzocht op levensrestduur en verplantbaarheid. Daarna is Insert begonnen met het aanbieden van de bomen aan andere gemeenten, hoveniers en bedrijven in het groensegment. Op dit moment staat de teller op 400 bomen, die dankzij dit initiatief een 2e leven krijgen. Een prachtig resultaat!

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
nov 20, 2022

Minimumloon ruim 10% omhoog

Nieuws Bommelerwaard
Het minimumloon gaat met 10,15% omhoog per 1 januari 2023. Het kabinet wil met de…
Wbbbg bietenrooier chantage brug Eindhoven steekwapen Henny van Kooten Zaaiwaard kamer van koophandel Maasdriel Prins Willem Alexanderstraat coulanceregeling Maasdijk Arie Duijzer Thijs de Torenwachterstraat