Een dringende oproep van burgemeester Van Kooten

Al ruim een jaar beheersen de coronamaatregelen uw en mijn dagelijks leven. Ons geduld werd de voorbije maanden behoorlijk op de proef gesteld. Waarschijnlijk heeft u er dan ook genoeg van. En daar heb ik begrip voor. We snakken allemaal naar versoepeling van de maatregelen. Naar een samenleving waarin we ons weer in alle vrijheid kunnen bewegen.

Maar zo ver zijn we nog niet

Integendeel. Op dit moment neemt het aantal besmettingen weer toe. Net als het aantal ziekenhuisopnames. Ook in onze gemeente is er de laatste tijd een forse stijging van het aantal besmettingen zichtbaar. Daar is geen specifieke oorzaak voor aan te wijzen. Het lijkt erop dat steeds meer inwoners, jong en oud, zich minder goed aan de geldende maatregelen houden. Dat mogen we niet van elkaar accepteren, Maasdrielenaren.  

Daarom roep ik u op: houd u aan de maatregelen

Zoals u dat ook tijdens de eerste en tweede golf zo goed deed. De verwachting is dat er richting de zomer meer mogelijk is, omdat dan een grote groep mensen is gevaccineerd. Tot die tijd blijven de maatregelen nodig om het virus samen onder controle te houden.

Ik reken op u! 

rijverbod Bertus de Leeuw leerlingenvervoer snelweg vaarbewijs stroomstootwapen kinderopvang 4 mei scooter bedrijfsinbraak xtc-lab blauwe schijf buurtteam Zaltbommel gymzaal De Hooge Wal Nieuwstraat