Maasdriel en Zaltbommel gaan de strijd aan in het NK Tegelwippen

Dinsdag 30 maart gaat het jaarlijkse NK Tegelwippen van start. Gemeente Maasdriel gaat de strijd aan met gemeente Zaltbommel in het NK. Samen vergroenen zij de Bommelerwaard. Ook in de rest van het land gaan gemeenten de uitdaging aan: wie verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen?

Wanneer tegels in heel Nederland plaatsmaken voor gras, bloemperken en groene tuinen, maken we ons land samen meer klimaatadaptief en biodivers. Vanaf 30 maart kan iedereen zijn of haar gewipte tegels aanmelden via nk-tegelwippen.nl. Deze worden automatisch opgeteld bij de tegelstand van de betreffende gemeente. Het NK Tegelwippen loopt tot 30 september 2021.

Tegels wippen in heel Nederland

Het NK Tegelwippen wordt voor het tweede jaar op rij georganiseerd en vindt plaats in tenminste twintig gemeenten. Er zijn spannende derby’s tussen Amsterdam en Rotterdam, Leeuwarden en Groningen, Breda en Tilburg en Zaltbommel en Maasdriel. Overal worden tegels vervangen door groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Bovendien draagt groen bij aan een goede gemoedstoestand.

Wethouder Erik van Hoften kijkt uit naar het NK Tegelwippen in Maasdriel: “Door mee te doen aan het NK Tegelwippen gaan we voor meer groen in onze gemeente. Zo dragen we letterlijk een steentje bij aan het klimaat. Doet u ook mee? Vervang de tegels in uw eigen tuin, op het schoolplein in uw dorp of bij uw lokale vereniging door groen. Aan de slag!”

Wint Maasdriel dit jaar de Gouden Tegel?

De gemeente die de meeste tegels per inwoner vervangt door groen wint de Gouden Tegel. Ook actieve bewoners die hun tuin vergroenen maken kans op een prijs: elke maand wordt door een vakjury de Tegelwipper van de Maand uitgekozen. Al deze maandelijkse winnaars zijn genomineerd voor de grote publieksprijs die begin oktober wordt uitgereikt.

Meer informatie of aanmelden?

Kijk voor informatie over het NK Tegelwippen of om gewipte tegels te melden (voor 30 september) op nk-tegelwippen.nl.

kernatlassen Toepadweg blauwauwalg ambulance TONK Kasja Ollongren tweede kamerverkiezingen Moffendijk wegwerkzaamheden Tichelgat energie besparing kittens Winkelseweg milieuwetgeving Kajsa Ollongren