Procedure aanvraag bestemmingsplanwijziging verandert

Op 1 januari 2022 treedt de Omgevingswet in werking. Met de komst van deze nieuwe wet verandert de manier waarop de gemeente Maasdriel een aanvraag voor het wijzigen van een bestemmingsplan in behandeling neemt.

Tot 1 juli 2021 neemt de gemeente Maasdriel aanvragen voor een bestemmingsplanwijziging op basis van de huidige Wet ruimtelijke ordening in behandeling. Na 1 juli 2021 neemt de gemeente Maasdriel aanvragen tot wijziging van het bestemmingsplan onder de oude wetgeving niet meer in behandeling. De aanvrager kan dan wel voorbereidingen treffen, zodat de aanvraag bij het in werking treden van de Omgevingswet al zo veel mogelijk voldoet aan de nieuwe regels. Het is mogelijk dat de invoering van de Omgevingswet opnieuw wordt uitgesteld. In dat geval schuift de uiterlijke aanleverdatum voor aanvragen onder de oude wetgeving ook op.

Meer informatie

Wilt u nog voor 1 juli 2021 een aanvraag voor het  wijzigen van een bestemmingsplan indienen en wilt u weten aan welke eisen uw aanvraag dan moet voldoen? Of heeft u andere vragen over dit onderwerp? Neemt u dan contact op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Maasdriel via 14 0418 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
nov 20, 2022

Minimumloon ruim 10% omhoog

Nieuws Bommelerwaard
Het minimumloon gaat met 10,15% omhoog per 1 januari 2023. Het kabinet wil met de…
Waal Brakel dientsverband 4 mei Comité Janssen vaccin herbenoeming Delwijnen Veiligheidsrisicogebied KPN IJsselstein Oude Wasserij heemkundekring Onsenoort ommetje deurwaarder Amsterdam