Thuis stilstaan bij 4 en 5 mei

MAASDRIEL - Ook dit jaar staan we in verband met het coronavirus vanuit huis stil bij 4 en 5 mei. Op 4 mei leggen de leden van het college afzonderlijk van elkaar bloemstukken bij alle oorlogsmonumenten in Maasdriel. Beelden hiervan kunt u op de avond van 4 mei bekijken via maasdriel.nl. Er zijn in de gemeente geen activiteiten rondom Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

Alternatief programma

Kijk op 4en5mei.nl voor een alternatief programma van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam gaat in aangepaste vorm door, zonder publiek. U kunt de Nationale Herdenking live volgen tijdens de uitzending door de NOS.

Aangepast vlagprotocol

Het comité roept alle Nederlanders op om op 4 mei de gehele dag de Nederlandse vlag halfstok te hangen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. Op 5 mei kunt u de vlag uitsteken om de vrijheid uit te dragen en als eerbetoon aan hen die ons 76 jaar geleden hebben bevrijd.

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
nov 20, 2022

Minimumloon ruim 10% omhoog

Nieuws Bommelerwaard
Het minimumloon gaat met 10,15% omhoog per 1 januari 2023. Het kabinet wil met de…
windparkfonds taakstraf boete Henny van Kooten A2 Lage Rooijen B.V. asbestcement voorontwerpbestemmingsplan vuurwek Fiep Westendorplaan Team Verkeer Oost-Nederland windstoten werkzaamheden Oude Bosscheweg Middelingenseweg wetsvoorstel