Thuis stilstaan bij 4 en 5 mei

MAASDRIEL - Ook dit jaar staan we in verband met het coronavirus vanuit huis stil bij 4 en 5 mei. Op 4 mei leggen de leden van het college afzonderlijk van elkaar bloemstukken bij alle oorlogsmonumenten in Maasdriel. Beelden hiervan kunt u op de avond van 4 mei bekijken via maasdriel.nl. Er zijn in de gemeente geen activiteiten rondom Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

Alternatief programma

Kijk op 4en5mei.nl voor een alternatief programma van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam gaat in aangepaste vorm door, zonder publiek. U kunt de Nationale Herdenking live volgen tijdens de uitzending door de NOS.

Aangepast vlagprotocol

Het comité roept alle Nederlanders op om op 4 mei de gehele dag de Nederlandse vlag halfstok te hangen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. Op 5 mei kunt u de vlag uitsteken om de vrijheid uit te dragen en als eerbetoon aan hen die ons 76 jaar geleden hebben bevrijd.

koopkracht drugslab kogelgat zzp Over de Maas zwemwater Paddenstoelenbuurt Minister Koolmees Integraal Gemeentelijk Projectteam Jan van Steenbergenstraat kidsswing Druten Teisterbandstraat vaarroutes cursus