Veiligheidsrisicogebied in Maasdriel opnieuw aangewezen

In het voorjaar vonden er meerdere incidenten plaats in de gemeente Maasdriel die de openbare orde en veiligheid verstoorden. Burgemeester Van Kooten wees daarom eerder delen van Maasdriel aan als veiligheidsrisicogebied. De afgelopen maanden zijn bij controles meerdere illegale (vuur)wapens aangetroffen.

De aanwezigheid van vuurwapens leidt tot onveilige situaties. Ook versterkt het de gevoelens van onveiligheid. In overleg met politie en justitie heeft burgemeester Van Kooten de eerdere gebieden opnieuw aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit betekent dat de politie op die locaties preventief mag fouilleren. Het aanwijsbesluit is van kracht tot 1 december 2021.

Veiligheidsrisicogebied

De gebieden rondom de op- en afritten van de A2, de Hedelse brug en de rotonde Provincialeweg / Jan Klingenweg / Van Heemstraweg / Burgemeester van Randwijckstraat zijn aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

ziekenhuis Week van de Digitale Veiligheid Wet voorkeursrecht gemeenten Valeton Pieter van Maaren explosie vuurwek rommelmarkt Dunea alcohol code 95 gewond Omgevingsdienst Rivierenland cobra Apache gevechtshelikopter