Nieuwe aanhoudingen in witwasonderzoek Maasdriel

Maasdriel - De politie heeft vier nieuwe verdachten aangehouden in het onderzoek naar witwassen en belastingontduiking in onder andere Maasdriel. Vrijdag werd er op zeven plekken een inval gedaan door verschillende overheidsdiensten. Er werden toen al drie verdachten aangehouden.

Er zijn aanwijzingen dat er op grote schaal geld wordt witgewassen via verschillende bedrijven. Daardoor ontstaat er oneerlijke concurrentie.

Zilver en wapens gevonden
Vrijdag werden er bij de verschillende zoekingen in woningen en bedrijfspanden wapens aangetroffen, waaronder een vuurwapen. Verschillende specialisten hielpen met het zoeken naar verborgen ruimtes. In een tuin werden onder de grond vijf boxen met honderden kilo’s aan zilverbaren (staven) gevonden. Ook andere kostbaarheden werden in beslag genomen. De Belastingdienst zette deurwaarders in om beslag te leggen op banktegoeden en een grote hoeveelheid onroerend goed. Bij het onderzoek werkten verschillende overheidsdiensten samen in het kader van de aanpak van ondermijning.

Verdachten weer vrij
Het onderzoek is in volle gang, en ook de komende tijd zijn nieuwe aanhoudingen niet uitgesloten. Alle verdachten die tot nu toe zijn aangehouden, worden na verhoor weer in vrijheid gesteld in afwachting van het onderzoek.

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
Delwijnen routekaart ondehoud huisslaaf Sociale Recherche MDMA fruitbedrijf toeslag statiegeld Zaltbommelse Binnenstad Wethouder van leeuwen NS station Zaltbommel knikmops ziekenhuis Nonnenstraat