Van traditionele verlichting naar led in Maasdriel

Rond 2025 bestaat alle openbare verlichting in Maasdriel uit ledverlichting. Dat is het doel van een grootschalige actie die woensdag 26 januari van start ging. De actie houdt in dat de gemeente Maasdriel de traditionele verlichting in de openbare ruimte gaat vervangen met ledverlichting. Wethouder Erik van Hoften trapt de actie af in Rossum, waarbij hij de ledverlichting in de lichtmast plaatst. Hij is enthousiast over deze actie:

“Ledverlichting verbruikt veel minder energie dan traditionele verlichting en heeft minder onderhoud nodig. Daarmee besparen we op zowel onderhouds- als energiekosten. Zo werken we samen aan een duurzaam Maasdriel!”

Dit jaar meer dan de helft van de openbare verlichting naar led

Op dit moment heeft Maasdriel ongeveer 4700 lichtmasten, waarvan er 1265 - die aan vervanging toe waren - al zijn voorzien van ledverlichting. De overige verlichting is nu of in de nabije toekomst aan vervanging toe. Als onderdeel van de actie voorziet de gemeente nog eens 1200 masten van ledverlichting. Van die 1200 wordt van 800 lichtmasten de hele mast vervangen. Naar verwachting heeft de helft van alle lichtmasten in Maasdriel komende zomer een ledlamp. Verspreid over de komende jaren volgt de rest.

apr 07, 2023

Afsluiting N831

Gemeente Maasdriel
Van dinsdag 11 april tot en met vrijdag 26 mei is de N381 tussen de Alemse rotonde en de…
zilver Gamersche Poort brand Europarcs deurwaarder Gebr. van Kessel Eindhoven verkeersveiligheid De Haar aanslag snelheidsovertreding Galder feestdagen autoverzekering Oude rijksweg