Burgemeester van Kooten: Komt u stemmen 16 maart?

Het is bijna zover. Over een week zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Dat is ook voor mij als burgemeester een bijzonder moment. Het betekent het einde van de samenwerking met de gemeenteraad en het college in de huidige samenstelling. Tegelijkertijd is het de start van een nieuwe bestuursperiode waarin ik vaak nieuwe raadsleden en wethouders mag verwelkomen. Het is een spannende tijd voor alle betrokkenen. Voor hen die verkiesbaar zijn, maar ook voor de ambtelijke organisatie die vol verwachting de vorming van het nieuwe college afwacht.

Wie er in de gemeenteraad komt, is aan u

Op 14, 15 en 16 maart mag u naar de stembus. Dat is uw kans om mee te beslissen wie de nieuwe leden van de gemeenteraad in Maasdriel worden. De kandidaten met de meeste stemmen komen als raadslid in de gemeenteraad. De gemeenteraad beslist over plannen en regels in de gemeente. Stel uzelf de vraag door wie u de komende 4 jaar vertegenwoordigd wilt worden in de lokale politiek. 

Mee mogen beslissen is een belangrijk recht in onze democratie

Een recht dat u op woensdag 16 maart in de praktijk kunt brengen. Een recht dat niet vanzelfsprekend is. De situatie in Oekraïne maakt dat eens te meer pijnlijk duidelijk. Dichterbij huis heeft het coronavirus u de afgelopen 2 jaar misschien ook doen beseffen dat vrijheid niet altijd vanzelfsprekend is. We werden beperkt door de maatregelen die nodig waren om de verspreiding van het virus onder controle te krijgen. Ik ben dankbaar dat we die tijd nu achter ons mogen laten. Dat het coronavirus ons dagelijks leven niet meer beheerst. En dat we elkaar weer mogen ontmoeten. 

U mag in alle vrijheid naar de stembus volgende week

Ik hoop dat u die kans grijpt. Stemmen is geen plicht, maar een recht. Maak er gebruik van.

mensenhandel politiehelikopter hennepdrogerij bomen kappen archeologen uitleveringsverdrag huisslaaf winkelcentrum Zaaiwaard rijkswaterstaat Waaldijk Wethouder Willem Posthouwer donkerstraat Knooppunt Empel bezemwagen