110 noodopvangplekken voor vluchtelingen uit Oekraïne

Maasdriel verwelkomt vanmiddag 110 vluchtelingen uit Oekraïne op de noodopvanglocatie Resort aan de Maas in Kerkdriel. EuroParcs stelt 25 volledig ingerichte chalets beschikbaar. Een noodopvanglocatie is een locatie die voor langere tijd beschikbaar is. Op dit moment is nog niet precies bekend hoelang de vluchtelingen op Resort aan de Maas zullen verblijven. De gemeente houdt rekening met een periode van negen maanden. Samen met Welzijn Bommelerwaard, scholen, vrijwilligers en andere partners doen zij er alles aan om de opvang zo goed mogelijk te laten verlopen en de vluchtelingen een warm thuis weg van huis te bieden.

Andere locaties

Net als alle andere gemeenten heeft de gemeente Maasdriel in kaart gebracht welke mogelijkheden voor noodopvang we in Maasdriel hebben. Die mogelijkheden gaven zij door aan de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, die in de regio Maasdriel de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne coördineert. De veiligheidsregio liet weten hier graag gebruik van te maken. Resort aan de Maas is de eerste locatie die voor noodopvang in gebruik wordt genomen. Of er meer locaties volgen, is op dit moment nog niet bekend.

Meer informatie

Hebt u vragen over de noodopvanglocatie? Of wilt u iets betekenen rondom de opvang van vluchtelingen? Kijk dan eerst op de speciale pagina over Oekraïne. U vindt er informatie en antwoorden op veelgestelde vragen. De pagina wordt regelmatig aangevuld met nieuwe informatie. Staat het antwoord dat u zoekt er nog niet bij? Neem dan contact met de gemeente op via het algemene telefoonnummer 14 0418 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hedelse brug podcast melding ZBB Kasteellaan starterslening rijplaten brug F16 ongeval praktijkschool De Brug lasercontrole dronken fietsendiefstal annemersbedrijf J.A. van Boxtel BV