Verkoop MFC De Kreek aan Resort aan de Maas B.V.

Het college vraagt de raad in te stemmen met de verkoop van het gehele MFC De Kreek, inclusief de ondergrond aan Resort aan de Maas B.V.. (Voorheen Europarcs B.V.)

Het huidige zwembad in MFC De Kreek vertoont forse ouderdomsgebreken, waarbij het veilig gebruik van het zwembad onder druk komt te staan. Daarom is begin 2022 aan de raad gevraagd in te stemmen met het voornemen tot verkoop van MFC De Kreek aan Resort aan de Maas B.V.. Er zijn door de raad destijds een aantal randvoorwaarden meegegeven aan het college voordat ze akkoord gaat met de verkoop.

Burgemeester Henny van Kooten

“We hebben het afgelopen jaar intensieve gesprekken gevoerd met Resort aan de Maas en alle huidige gebruikers, om aan de randvoorwaarden te kunnen voldoen. Het is een mooi resultaat dat er nu ligt en ik hoop dat de gemeenteraad er mee instemt. De Maasdrielse inwoners kunnen er blijven zwemmen en sporten en ook de huidige verenigingen mogen gebruik blijven maken van De Kreek. En dat voor de komende 20 jaar. Verder zijn we er financieel ook goed uitgekomen met elkaar. Als de raad akkoord gaat dan kan de koopovereenkomst getekend worden.”

75 recreatieappartemenen

In ruil voor een forse investering mag Resort aan de Maas 75 recreatieappartementen bouwen in de directe omgeving rondom MFC De Kreek.  De plannen hiervoor moeten nog ontwikkeld en beoordeeld worden voordat dit verder in procedure genomen kan worden. Ook het bestemmingsplan moet nog worden aangepast.

Inclusie

Het bestaande complex is voor iedereen toegankelijk en dat zal ook zo blijven. Sport, cultuur, welzijn, horeca en recreatie blijven nog steeds de speerpunten van de gemeente bij MFC De Kreek.

Programma duurzaamheid

Resort aan de Maas B.V. heeft aangegeven dat naast de bouw van een duurzaam zwembad er ook door haar geïnvesteerd zal worden in het kader van de duurzaamheid voor de overige onderdelen van het bestaande complex MFC De Kreek.

auto Prinsenbeek LAVG Meierijstad Gebr. van Kessel overtreding ZBB Oude Wasserij brandweerpost Kerkdriel schoten Parallelweg harddrugs supermarkt Vlijmen erepenning