Oekraïners blijven langer in Kerkdriel

KERKDRIEL - De gemeente Maasdriel is onlangs met Europarcs overeengekomen dat de noodopvang van Oekraïense vluchtelingen op Resort aan de Maas in Kerkdriel verlengd wordt tot 1 april 2024.

Dankbaarheid en opluchting

Afgelopen vrijdagmiddag heeft de gemeente Maasdriel de Oekraïense vluchtelingen op de hoogte gebracht van het nieuws. Wethouder Michiel Alexander de Raaf: “We zijn met een kleine delegatie langs de huisjes gegaan om de bewoners het nieuws persoonlijk te vertellen. Het was een ontroerend moment waarop we weer eens beseften wat we hier doen; opvang bieden aan oorlogsvluchtelingen. Het was hartverwarmend om de dankbaarheid en opluchting te zien.”

Zonnebloemen

Als kleine geste bij het goede nieuws kregen de bewoners zonnebloemzaadjes. De zonnebloem is het Oekraïense symbool voor vrede en vrijheid.

belastingontduiking vluchtelingen Essentaksterfte Herinrichting Toenwachterstraat claxon nepbankmedewerker Ondernemersvereniging de Zandmeren Mgr. Zwijsenplein zilver World cleanup day automobilist getuigen gezocht Terugroepactie hert