Column burgemeester Van Maaren "Fijne jaarwisseling"

Komende jaarwisseling wordt alles anders. Geen huis vol vrienden of familie, geen feestjes en geen vuurwerk afsteken. Dit jaar is het afsteken van vuurwerk bij wet verboden. Waarom? Iedereen weet dat we het Coronavirus bestrijden, omdat hieraan mensen - met name ouderen en kwetsbaren - overlijden.

Door het coronavirus is de werkdruk in ziekenhuizen en bij hulpverleners erg hoog. In sommige ziekenhuizen helpt zelfs defensie om de druk te verlichten. Wist u dat vorig jaar in het hele land tijdens de jaarwisseling bijna 1.300 slachtoffers van vuurwerk naar het ziekenhuis of een huisartsenpost moesten? Door dit jaar geen vuurwerk af te steken draagt iedereen bij aan het ontlasten van de medewerkers in de zorg, hulpverlening, politie en BOA’s. Daarom heeft het Kabinet het vuurwerkverbod voor dit jaar ingesteld. Het afsteken, vervoeren en verkopen van vuurwerk is dit jaar dus niet toegestaan. Het is dus illegaal! Ik roep iedereen, jong en oud, op om hiermee te stoppen. Naast vuurwerk worden er brandjes gestookt en vinden er vernielingen plaats. Dit gebeurt door onze eigen jeugd. Ouders, zie toe op het gedrag van uw jongeren. U bent hiervoor zelf verantwoordelijk! Verzin geen smoesje door te zeggen “Dat doet mijn kind niet”. Het kan ook zomaar uw kind zijn! Laten we met z’n allen ervoor zorgen dat we dit jaar met zorg en aandacht voor elkaar afsluiten. Maak er een mooie en verstandige jaarwisseling van. U hebt het zelf in de hand. Geen vuurwerk of brandjes en geen vernielingen. Houd het gezellig, houd het klein en maak het bijzonder.

Zorg voor elkaar!

Met een zorgvolle groet,
P.C. (Pieter) van Maaren

woningbouw Dongen Raad van State Katarijnehof vermist bestuurskrachtonderzoek carbid Van Heemstraweg annemersbedrijf J.A. van Boxtel BV winkelcentrum SWOV huisslaaf koopwoning bommenwerper De Kernen