ZALTBOMMEL - Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft via de Veiligheidsregio’s gemeenten verzocht om de opvang in de bestaande crisisnoodopvanglocaties te verlengen. De oorspronkelijke sluitdatum van de tijdelijke crisisnoodopvanglocatie was eind december 2022. Het verzoek is gedaan, omdat er op dit moment nog steeds te weinig opvanglocaties voor vluchtelingen zijn. Burgemeester van Maaren van gemeente Zaltbommel heeft daarom besloten om de crisisnoodopvang in Sporthal De Ring te verlengen tot medio 2023.

Gemeente Zaltbommel is eigenaar van het perceel waar voormalig sporthal De Ring en zwembad Akwamarijn zijn gevestigd. Dit gebied (een gedeelte van het perceel ZBM00-H-1554) bevindt zich aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. De gemeente is van plan om hier woningbouw mogelijk te maken en de grond bouwrijp te verkopen aan een projectontwikkelaar. Geïnteresseerde marktpartijen kunnen zich vanaf nu tot 14 december inschrijven voor de selectieprocedure.

ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in Zaltbommel. In de politiesystemen is geen aangifte gevonden. Herken jij deze fiets? Neem dan contact met de politie op via het algemene politienummer 0900-8844. Je kunt de politie ook een privé bericht sturen op de sociale media-kanalen onder vermelding van registratienummer: 2022512953

 

Van 10 tot en met 14 oktober 2022 vindt er een militaire oefening plaats in de gemeente Zaltbommel. Het Ministerie van Defensie voert deze oefening uit. De oefening wordt gehouden in het kader van opleiding en training voor militairen van de Koninklijke Landmacht. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie. Ook heeft het geen invloed op de verkeerssituatie.

ZALTBOMMEL - Vanaf maandag 3 oktober komen de controleurs van Legitiem B.V. bij u langs om te kijken of u honden heeft en of deze bij ons geregistreerd staan. Wilt u uw hond aan- of afmelden? Vul het aangifteformulier digitaal in of stuur het per post naar de gemeente Zaltbommel toe. Dit formulier en meer informatie leest u op de pagina Hondenbelasting.

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto. De gemeente breidt daarom het aantal openbare laadpalen uit. Goed gebruik van laadpalen is belangrijk om het laden van elektrische auto’s voor iedereen mogelijk te maken. Soms gebeurt het dat auto’s die al opgeladen zijn, daarna nog met de laadpaal verbonden zijn. Hierdoor kunnen bestuurders van andere elektrische auto’s niet laden.

Gemeente Zaltbommel heeft Sporthal de Ring in Zaltbommel beschikbaar gesteld als crisisnoodopvanglocatie voor asielzoekers. De gemeente stelt deze locatie beschikbaar vanaf maandag 18 juli tot uiterlijk 1 oktober 2022. In de sporthal kunnen maximaal 65 asielzoekers opgevangen worden.

Oekraïense vluchtelingen die in de gemeente Zaltbommel verblijven kunnen op korte termijn een aanvraag voor leefgeld doen. De gemeente stuurde 28 april een brief aan alle Oekraïense vluchtelingen die staan ingeschreven bij de gemeente. In de brief staat informatie over het leefgeld en hoe zij dit kunnen aanvragen. Gemeente Zaltbommel volgt hierbij de landelijke regeling leefgeld van Rijksoverheid.

Aan de Veilingweg 2 in Zaltbommel opent mogelijk op korte termijn een noodopvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Hierover zijn gesprekken tussen de gemeente en de eigenaar van het pand. De gemeente start tevens een nader haalbaarheidsonderzoek of deze locatie, nadat de noodzaak van een noodopvanglocatie vervalt, gebruikt kan worden als huisvestingslocatie voor internationale werknemers. Dit in het kader van duurzame inzet van deze locatie.

Als de stemmen worden geteld op 16 maart is dat voor de kandidaat raadsleden en iedereen die de verkiezingen volgt een spannend moment. Welke partijen worden straks vertegenwoordigd in de gemeenteraad? In De Poorterij worden de uitslagen op de voet gevolgd. De host van de avond is Hanna Verboom. Zij leidt aanwezigen en kijkers thuis door een avond met naast stemuitslagen veel muziek, interviews met bekende Bommelaars en sfeerbeelden van de stemdag. U kunt hier live bij aanwezig zijn. De toegang is gratis, maar kom op tijd want vol is vol. Ook kunt u het programma thuis volgen via een livestream op deze website.

"Wat mogen we ons gelukkig prijzen dat we in Nederland wonen! Dat wil ik wel eens gezegd hebben. Een land met zoveel vrijheden. Een land waarin iedereen meetelt. Dat we leven in een rechtstaat. Soms lijken we dat wel eens te vergeten. Natuurlijk zie ik ook dat niet altijd alles goed gaat. Natuurlijk zie ik ook mensen met problemen en vraag ik me wel eens af hoe het kan dat de één meer pech heeft of lijkt te hebben. Schrijnende gevallen waar mensen, zoals bij de toeslagen, tussen wal en schip raken. En toch. Toch hebben we het hier goed.

Uilecotenweg informatiebijeenkomst brievenbus Zandmeren wildemanweg Saturnushof heerewaarden Prinsenbeek waaljutter Hilversum huisvestingsbeleid Sint Annatroonstraat bedrijfsverzamelgebouwen Geluidseisen VOA