Oekraïense vluchtelingen die in de gemeente Zaltbommel verblijven kunnen op korte termijn een aanvraag voor leefgeld doen. De gemeente stuurde 28 april een brief aan alle Oekraïense vluchtelingen die staan ingeschreven bij de gemeente. In de brief staat informatie over het leefgeld en hoe zij dit kunnen aanvragen. Gemeente Zaltbommel volgt hierbij de landelijke regeling leefgeld van Rijksoverheid.

Aan de Veilingweg 2 in Zaltbommel opent mogelijk op korte termijn een noodopvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Hierover zijn gesprekken tussen de gemeente en de eigenaar van het pand. De gemeente start tevens een nader haalbaarheidsonderzoek of deze locatie, nadat de noodzaak van een noodopvanglocatie vervalt, gebruikt kan worden als huisvestingslocatie voor internationale werknemers. Dit in het kader van duurzame inzet van deze locatie.

Als de stemmen worden geteld op 16 maart is dat voor de kandidaat raadsleden en iedereen die de verkiezingen volgt een spannend moment. Welke partijen worden straks vertegenwoordigd in de gemeenteraad? In De Poorterij worden de uitslagen op de voet gevolgd. De host van de avond is Hanna Verboom. Zij leidt aanwezigen en kijkers thuis door een avond met naast stemuitslagen veel muziek, interviews met bekende Bommelaars en sfeerbeelden van de stemdag. U kunt hier live bij aanwezig zijn. De toegang is gratis, maar kom op tijd want vol is vol. Ook kunt u het programma thuis volgen via een livestream op deze website.

"Wat mogen we ons gelukkig prijzen dat we in Nederland wonen! Dat wil ik wel eens gezegd hebben. Een land met zoveel vrijheden. Een land waarin iedereen meetelt. Dat we leven in een rechtstaat. Soms lijken we dat wel eens te vergeten. Natuurlijk zie ik ook dat niet altijd alles goed gaat. Natuurlijk zie ik ook mensen met problemen en vraag ik me wel eens af hoe het kan dat de één meer pech heeft of lijkt te hebben. Schrijnende gevallen waar mensen, zoals bij de toeslagen, tussen wal en schip raken. En toch. Toch hebben we het hier goed.

“Geen gebrek aan leden”, zo zei mij onlangs een bestuurslid van een vereniging. "Dat is mooi", was mijn reactie. Toen kwam er een hele grote ‘maar’ … “Wij hebben veel toeschouwers en weinig deelnemers”, verzuchtte ze. Misschien denkt u: "Wat sombert die man". "Waarom moet hij ons via een column de les lezen. Bemoei je met je eigen zaak", zo denkt u wellicht. Punt gemaakt, want er is zeker een groep die zich inzet (ingezet heeft) voor - in de breedste zin van het woord - onze samenleving en ik ken niet iedereen zijn of haar omstandigheden en afwegingen. Er kunnen zeker argumenten zijn, waarom er niet voor een actieve rol gekozen kan worden.

Woensdag 11 augustus oefent Waterschap Rivierenland het sluiten van vier coupures in de Binnenstad van Zaltbommel. Bij hoogwater op de Waal sluit het waterschap deze ‘gaten’ in de kademuur, zodat het gebied erachter veilig is voor het rivierwater. Deze oefening stond al gepland en staat dus los van het hoogwater in juli.

In het kader van training voor militairen van de Koninklijke Luchtmacht, vindt er vanaf 16 augustus 10.00 tot 20 augustus 15.00 een oefening plaats in de gemeente Zaltbommel. Op een aantal locaties bestaat de oefening uit een nabootsing waarbij voertuigen die zich op de grond bevinden zogenaamd worden gegrepen door helikopters.

beroving trailer storing speed poststemmen VOF Van Wanrooij-Reuvers SWOV Karstraat staatsbosbeheer Gamerensewaard wetsvoorstel natuurtoezicht kogelgat dodenherdenking Terugroepactie