Ondernemers zijn bij uitstek mensen die graag zelf aan de slag gaan en zelf hun broek ophouden. Ook als het even flink tegenzit, zoals bij  tal van ondernemers tijdens Corona. De gemeente Zaltbommel probeert ondernemers in deze periode op allerlei manieren hierbij te ondersteunen. Wethouder Posthouwer: “Hiervoor spreken wij ook met vertegenwoordigers van ondernemers, maar misschien zien we nog iets over het hoofd? Laat het ons weten!”

Het startsein voor ‘De Vergt Doet’ is gegeven. Vorig jaar stelde de gemeente samen met partners, het voormalig wijkplatform en enkele bewoners een leefbaarheidsagenda voor de wijk op. Het project ‘De Vergt Doet’ komt voort uit deze agenda. Om de start van het project feestelijk in te luiden bezorgde burgemeester Van Maaren een speciale wijkkrant.

Op 4 mei overdag legt burgemeester Pieter Van Maaren samen met zijn vrouw en met behulp van een aantal jongeren een krans bij de verschillende herdenkingsmonumenten in de gemeente Zaltbommel. Deze kranslegging wordt afgesloten om 19.30 uur op de begraafplaats in Gameren. Om 18.00 uur spreekt de burgemeester de 4 mei toespraak uit via een video. Deze video kunt u bekijken op de website en de sociale media van de gemeente Zaltbommel.

Sommige inwoners van Zaltbommel hebben door corona (tijdelijk) minder inkomsten. Ondertussen lopen de vaste lasten voor hun woning zoals huur, hypotheekrente en gas, licht en water wel door. De TONK-regeling: Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten, kan daarbij uitkomst bieden. Het beschikbare bedrag is sinds kort verdubbeld.

In september zijn bij een grote opruimactie op het treinstation in Zaltbommel weesfietsen (fietsen die ongebruikt in de stalling zijn achtergelaten), fietswrakken en verkeerd gestalde fietsen afgevoerd. De fietsen staan sindsdien geregistreerd en tijdelijk gestald bij de gemeente Zaltbommel.

Vandaag hebben Louis Stranders en wethouder Adrie Bragt een directe afstamming van de Anne Frank boom geplant op de Begraafplaats Bossche Poort. Een herinnering die verwijst naar Anne Frank en naar de veertien joodse kinderen uit Zaltbommel die in de Tweede Wereldoorlog zijn gedeporteerd en vermoord. Bragt besloot zijn toespraak met “Opdat dit nimmer meer zal gebeuren!”

Afgelopen weekend ging de lente van start en gaan we weer meer de deur uit. Op fiets- en wandelrondjes is te zien wat de gemeente doet voor de bijen en andere bestuivers. Sinds 2016 is de meente Zaltbommel aangesloten bij de Bee Deal Bommelerwaard en het college tekende voor nog twee jaar. Binnen de Bee Deal zet de gemeente zich in voor bijen, andere bestuivende insecten en daarmee voor biodiversiteit.

Wel of geen grote vakantie boeken, wel of geen andere fiets kopen, wel of geen bezoek aan grootouders (ivm Corona), wel of geen online bestelling. Het zijn allemaal onderwerpen die bij ons aan de keukentafel aan de orde komen en daarover moet een keus worden gemaakt. De ene is lastiger dan de andere. U zult het ongetwijfeld herkennen.