Politie doet beroep op publiek om verdachte te identificeren na dubbele sabotage in Zaltbommel

ZALTBOMMEL - In Zaltbommel hebben zich recentelijk twee ernstige incidenten voorgedaan waarbij een onbekende dader met opzet heeft geprobeerd om de plaatselijke politie te hinderen. Het politiekorps doet een dringend beroep op het publiek om te assisteren bij de identificatie van de verdachte. Bewakingsbeelden van de verdachte zijn beschikbaar voor het publiek.

Zowel op 14 februari als op 21 maart 2023 heeft de dader 's nachts een kettingslot bevestigd aan het hekwerk dat toegang geeft tot het binnenterrein van het politiebureau aan de Steenweg. Deze handelingen waren bedoeld om te voorkomen dat politievoertuigen snel konden uitrukken bij noodsituaties. Daarnaast heeft de verdachte op beide gelegenheden twee banden van een politievoertuig dat aan de straat geparkeerd stond doelbewust lek gestoken.

Verzoek om informatie

De politie verzoekt het publiek aandachtig te kijken naar de kleding van de verdachte, zijn fysieke kenmerken en zijn manier van bewegen, zoals te zien is op de beschikbare bewakingsbeelden. Informatie met betrekking tot de identiteit van deze persoon kan desgewenst anoniem worden verstrekt.

Getuigen van deze incidenten of personen met informatie die kan leiden tot de identificatie van de verdachte worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844. Anonieme informatie kan worden gedeeld via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 

De Raaf Prins Bernhardweg hondenbezitters woningzoekenden noodweer den bol vuurwerkbom Oude rijksweg tekenbeet Bastions zwemmen Marokko Haaften herdenkingsmonumenten Heijningen