Verlenging crisisnoodopvang Sporthal De Ring tot medio 2023

ZALTBOMMEL - Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft via de Veiligheidsregio’s gemeenten verzocht om de opvang in de bestaande crisisnoodopvanglocaties te verlengen. De oorspronkelijke sluitdatum van de tijdelijke crisisnoodopvanglocatie was eind december 2022. Het verzoek is gedaan, omdat er op dit moment nog steeds te weinig opvanglocaties voor vluchtelingen zijn. Burgemeester van Maaren van gemeente Zaltbommel heeft daarom besloten om de crisisnoodopvang in Sporthal De Ring te verlengen tot medio 2023.

Van Maaren zegt hierover: ‘Ik vind het onmenselijk om deze mensen op straat te zetten. De opvang verloopt goed en we bieden mensen hier rust en onderdak.’

Locatie Sporthal De Ring

De locatie blijft een kleinschalige crisisnoodopvanglocatie waar maximaal 65 mensen kunnen worden opgevangen. Het gaat om mensen van diverse leeftijden en nationaliteiten, alleenstaande volwassenen en gezinnen. Deze mensen willen asiel aanvragen of hebben dat al gedaan. Of ze hebben al asiel gekregen maar er is nog geen woning beschikbaar voor hen.

De opvang is sober ingericht. Benodigd personeel voor de uitvoering van de opvang wordt gecoördineerd door Veiligheidsregio Gelderland Zuid. Er is dagelijks voldoende personeel, medische begeleiding, en zowel overdag als ’s nachts beveiliging aanwezig op de locatie.

apr 07, 2023

Afsluiting N831

Gemeente Maasdriel
Van dinsdag 11 april tot en met vrijdag 26 mei is de N381 tussen de Alemse rotonde en de…
huisvesters Empel waterpolitie bouwplaats Bommelerwaard Parallelweg Dorpsraad Stationsstraat ruitenkrabber Dreumel Driesprong mensensmokkel Zaltbommelse stadpark Delkant kernvisie