Wethouder Willem Posthouwer stopt per 1 oktober als wethouder van gemeente Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Wethouder Willem Posthouwer heeft de gemeenteraad geïnformeerd dat hij zijn functie als wethouder van de gemeente Zaltbommel per 1 oktober zal neerleggen. Dit besluit heeft hij genomen vanwege gezondheidsredenen, die een grotere mate van rust en aandacht vereisen dan zijn huidige functie toelaat.

In zijn schriftelijke verklaring lichtte wethouder Posthouwer toe: "Mijn gezondheid vereist meer rust, een behoefte die niet verenigbaar is met de intensiteit van mijn functie, althans niet op de manier waarop ik deze wil en kan vervullen."

Burgemeester Pieter van Maaren toonde begrip voor het besluit van wethouder Posthouwer en benadrukte het belang van gezondheid als hoogste prioriteit. Hij verklaarde: "Als college van burgemeester en wethouders betreuren wij, met begrip voor zijn situatie, het vertrek van Willem Posthouwer. Zijn intrinsieke motivatie en vastberadenheid bij het behalen van doelen op het gebied van onder andere de energietransitie, duurzaamheid en de ontwikkeling van de Buitenstad werden zeer gewaardeerd. Daarnaast was hij zeer betrokken bij cultuur en de economische groei van de gemeente. Er ligt een solide basis waarop zijn opvolger kan voortbouwen. Met het vertrek van Willem Posthouwer verliest de gemeente Zaltbommel niet alleen een competente bestuurder, maar ook een toegewijde persoon in het openbaar bestuur."

Op dit moment is nog niet bekend wie wethouder Posthouwer zal opvolgen. De selectieprocedure voor zijn opvolging zal binnenkort van start gaan, en de gemeente Zaltbommel zal haar inwoners op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen met betrekking tot deze belangrijke positie in het lokale bestuur.

alampistool Middelingenseweg Amsterdam Jan-Hein de Vreede carbid autoverzekering Bommelerwaard vuurwerkoverlast DPD supermarkt Hugo de Groot verkeersongevallenanalyse stadswallen Ammerzodenseweg pizza