Noodopvanglocatie Oekraïners aan Veilingweg geopend

De noodopvanglocatie aan de Veilingweg in Zaltbommel is vanaf maandag 3 april geopend. Op deze tijdelijke opvanglocatie worden alleen Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Er is plaats voor maximaal 104 mensen. Het is nog niet duidelijk wanneer de eerste mensen aankomen op de locatie en om wat voor samenstelling het gaat. De noodopvanglocatie blijft twee jaar geopend.

Burgemeester van Maaren: ‘Gemeente Zaltbommel is van harte bereid om mensen op te vangen. We hebben gezorgd voor een veilige, rustige en menswaardige noodopvanglocatie. Op deze manier leveren we onze bijdrage aan de humanitaire opgave die er ligt.’

Noodopvanglocatie in voormalig kantoorgebouw

Een noodopvanglocatie is een locatie waar vluchtelingen langere tijd kunnen verblijven en waar dagelijks personeel en beveiliging aanwezig is. De locatie aan de Veilingweg was een kantoorgebouw. In februari en maart 2023 heeft een verbouwing plaatsgevonden. Zo werd bijvoorbeeld de indeling aangepast en sanitair geplaatst.

Onderzoek huisvestingslocatie internationale werknemers

De locatie aan de Veilingweg was al in beeld voor het huisvesten van internationale werknemers. Gezien de noodzaak voor noodopvang van Oekraïners, wordt de locatie daar eerst voor ingezet. De gemeente is wel al gestart met het onderzoek om te bekijken of internationale werknemers hier in de toekomst kunnen wonen.

vuurwerkafval Johan van Oldebarneveldtstraat blauwe schijf Zaltbommel carbidschieten bromscooter Kolkweg woonstichting station korfbalveld deRing sleutelbeheerder Molenstraat Eendenkooi nicotinezakjes