Column burgemeester Van Maaren ‘Een vroege lente’

Weet u/jij het nog? We hadden ineens een ijskoude winterweek waarin we volop konden schaatsen. Overal zag ik jong en oud op het ijs. De uiterwaarden, de singels, de schaatsbaan: het was er erg gezellig en er werd over het algemeen goed rekening met de omstandigheden gehouden. Het was of de tijd van Anton Pieck herleefde.

Daarna schoten de temperaturen omhoog en brak de lentezon door. Uitersten! Zelden maakten we zo’n grote omslag van het weer mee en iedereen stapte op de fiets of trok de (wandel)schoenen aan. Ik vond het bijna file-fietsen op de dijk. Genieten in de Bommelerwaard. Wat wonen we toch in een prachtig gebied!

Als vanzelf verlangen we weer naar nog meer van de lente en de zomer. Naar avonden die langer worden en terrassen die weer open gaan. We voelen direct dat de schoen daar nog wringt. In de natuur zien we de eerste tekenen van de lente, maar er kunnen nog een aantal ‘maartse buien’ komen voordat het echt zover is. Gelukkig zijn de scholen weer open, kan er weer op afspraak bepaalde winkels bezocht worden en mogen we weer naar de kapper. De eerste signalen zijn positief, maar (altijd dat gemaar… zit wellicht in mijn achternaam) we moeten bedacht blijven op een terugslag.

De afgelopen weken ben ik met mijn bezoek aan de kernen gestart. Eén op één, dus de regels heb ik in acht genomen. In de lentezon naar onder meer Poederoijen, Poederoijensehoek, Aalst, Nieuwaal en Brakel. In al die plaatsen sprak ik met een vertegenwoordiger van de dorpsraad en fietsten we samen rond. Ik heb de gesprekken over wat er zoal speelt in deze kernen zeer gewaardeerd. Het is goed om met elkaar in contact te blijven. Kijken naar wat er nodig en wenselijk is voor de levendigheid en toekomst van onze kernen. Of het nu gaat om bouw van woningen, activiteiten voor jongeren, sportvoorzieningen, scholen of over overlast die ervaren wordt. Graag blijf ik aangesloten op wat er leeft. Fijn dat mensen zich als vrijwilliger voor de dorpsraad beschikbaar stellen. Vrijwilligers zijn immers het cement van onze samenleving. Wanneer de coronamaatregelen het toelaten wil ik graag met meer mensen in de verschillende kernen in gesprek raken. In de tussentijd kunt u mij altijd een berichtje sturen of via de dorpsraad of de dorpswethouder contact zoeken.

We maken deze mooie gemeente met elkaar!

Met een hartelijke groet,

P.C. (Pieter) van Maaren
Burgemeester Zaltbommel

Brouwersstraat PD-unit Mark Rutte Delwijnsekade Gerrit Verkuil Vergtweg illegaal vuurwerk Wethouder Peter de Vries Moderna doodslag UITagenda Wethouder Bragt teek omgevingsvisie Galder