Column burgemeester Van Maaren 'Een nieuwe lente, een nieuw geluid'

Wel of geen grote vakantie boeken, wel of geen andere fiets kopen, wel of geen bezoek aan grootouders (ivm Corona), wel of geen online bestelling. Het zijn allemaal onderwerpen die bij ons aan de keukentafel aan de orde komen en daarover moet een keus worden gemaakt. De ene is lastiger dan de andere. U zult het ongetwijfeld herkennen.

De laatste tijd was met name de Tweede Kamerverkiezing onderwerp van discussie. Niet óf je zou gaan stemmen. Daar waren we het allemaal wel over eens. Gebruik maken van je democratisch recht is een groot goed. Dus iedereen gaat bij ons naar de stembus. De vraag was: op welke partij ga je dan stemmen. Keus te over, want er hebben zich zo’n 40 partijen gemeld. Voor mij was de keus meteen duidelijk, dat had u wellicht al verwacht! Voor de kinderen lag dat genuanceerder. Ergens hoop je dan als ouder (althans zo gaat dat bij mij), dat ook de jongere generatie een beetje in je eigen voetspoor treedt. Of dat echt gebeurt? Dat is ‘het geheim van De Keijzers Croon’.

Ik geef u graag nog mijn stemadvies, voor een heel andere verkiezing: u kunt via de website van de ANWB stemmen op de mooiste vestingstad van Nederland. Dat kan er natuurlijk maar één zijn. Onze prachtige vestingstad Zaltbommel. Breng uw stem uit voor 15 april, zodat straks nog meer mensen gaan ontdekken wat er in onze historische gemeente in de Bommelerwaard te beleven is.

Over de rijke historie van ons gebied gesproken: op 22 maart is dé ontsnapping van de 17e eeuw 400 jaar geleden. Bij de ontsnapping van Hugo de Groot wordt dit jaar nog uitvoerig stilgestaan. Als de maatregelen het weer toelaten raad ik u aan om Slot Loevestein (weer) te bezoeken en te kijken hoe de lockdown van Hugo de Groot daar was. Hopelijk kan dat weer snel, we zetten gelukkig stappen in de goede richting. In de lente verwacht ik een (kleine) verdere versoepeling van de maatregelen.

‘Een nieuwe lente, een nieuw geluid’ is een bekende uitdrukking. Zaterdag is het weer zo ver: De eerste lentedag van 2021. Ik wens u een mooie lente toe!

Met een hartelijke groet,


P.C. (Pieter) van Maaren
burgemeester gemeente Zaltbommel

Wethouder Sørensen QR-code Brakel Hoenzadriel Louis Stranders Druten dorpsraad velddriel staatsbosbeheer ANPR Stichting Sint Maarten wapenbezit scheermesjes schietpartij Minister Dijkgraaf St. Clarastraat