Herdenking 4 mei gemeente Zaltbommel

Op 4 mei overdag legt burgemeester Pieter Van Maaren samen met zijn vrouw en met behulp van een aantal jongeren een krans bij de verschillende herdenkingsmonumenten in de gemeente Zaltbommel. Deze kranslegging wordt afgesloten om 19.30 uur op de begraafplaats in Gameren. Om 18.00 uur spreekt de burgemeester de 4 mei toespraak uit via een video. Deze video kunt u bekijken op de website en de sociale media van de gemeente Zaltbommel.

Herdenkingsvideo 4 mei Comité

Ook kunt u vanaf 4 mei 10.00 uur via de website van de gemeente een speciale herdenkingsvideo bekijken van het 4 mei Comité. Deze video met medewerking van Gerrit Verkuil, Rob Roemers en Nick van Wijk blijft daarna ook beschikbaar via het YouTubekanaal en kunt u later terugkijken.

Geen traditionele herdenkingen

Vanwege de geldende coronamaatregelen zijn er geen traditionele herdenkingen op 4 mei. U kunt op uw eigen manier en eigen plaats stilstaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en zij die zijn omgekomen bij vredesmissies. Wanneer u dat doet bij een van de herdenkingsmonumenten vraagt de gemeente we u de geldende maatregelen in acht te nemen.

Basisregistratie Personen donkerstraat witwassen Bazalt Wonen dodelijk ongeval waterpolitie overval Jacob Ekelmansstraat vrijspraak vaarroutes oldtimer Krommenie vrachtverkeer gratis Nijmegen