‘De Vergt Doet’ officieel van start

Het startsein voor ‘De Vergt Doet’ is gegeven. Vorig jaar stelde de gemeente samen met partners, het voormalig wijkplatform en enkele bewoners een leefbaarheidsagenda voor de wijk op. Het project ‘De Vergt Doet’ komt voort uit deze agenda. Om de start van het project feestelijk in te luiden bezorgde burgemeester Van Maaren een speciale wijkkrant.

Weten wat er speelt

Het ontstaan van de wijkkrant is onderdeel van de leefbaarheidsagenda. Met behulp van een wijkkrant krijgen inwoners meer informatie over wat er in de wijk speelt. De bedoeling is dat deze wijkkrant met enige regelmaat in De Vergt bezorgd zal worden. Daarnaast is er een Facebookpagina voor De Vergt Doet gelanceerd. Het is de bedoeling dat wijkbewoners deze communicatiemiddelen overnemen en eventueel uitbreiden. Daarbij kunnen ze op ondersteuning rekenen van sociaal makelaar Ilse van Eldijk.

Speciale bezorging

De wijkkrant wordt normaliter bezorgd door wijkbewoners zelf. Deze eerste editie werden ze geholpen door burgemeester Pieter van Maaren. Hij reikte de eerste krant uit aan Margret van Wijk, adjunct-directeur van Bazalt Wonen en aan Jan Dirx, wijkbewoner en oud-bestuurslid van Wijkplatform De Vergt. Samen reden ze daarna naar verschillende locaties in de wijk en gingen met diverse buurtbewoners in gesprek. Ondertussen was ook directeur Eugeni Kaspori van Welzijn Bommelerwaard met haar collega’s op pad. Op de bakfiets haalden ze informatie op bij bewoners hoe zij wonen in De Vergt ervaren. Deze input wordt dankbaar gebruikt binnen 'De Vergt Doet'.

Weitjesweg Zaaiwaard JCVANKESSEL bezemwagen begroting autoverzekering Hedel verkeerssituatie Gamerschestraat Tilburg Wethouder van leeuwen wifi Ernst Kuipers 112bommelerwaard Crystal meth