Column burgemeester Van Maaren "De eindspurt"

Vakantieparken zitten vol en B&B overnachtingen zijn net als hotelovernachtingen zeer populair. Veel Nederlanders blijven dit jaar in eigen land. Het zijn slechts enkele berichten die ik uit de media opvang. Goede tekenen voor onze economie en voor het toerisme in ons mooie Bommelerwaard.

Vooral voor onze jeugd is het de komende weken een spannende en drukke periode. De eindexamens zijn begonnen, toetsen zijn gestart en dan zijn er nog de s.o.’s en repetities
Dit betekent dat er in het basis-, middelbaar- en hoger onderwijs door heel veel jongeren nu hard geblokt wordt. En ook al sta je er goed voor, het blijft altijd spannend. Ik herken dat zelf thuis nu ook. Zeker voor de eindexamenkandidaten. Die kunnen niet wachten totdat ze straks dat felbegeerde papiertje uitgereikt krijgen. Er valt dan een last van je schouders.
Een soort eindspurt naar wellicht een volgende fase in de schoolcarrière.

Ik merk zelf ook dat ik bezig ben met een eindspurt naar de zomervakantie. Maar er is nog veel te doen; de ambities in onze gemeente zijn hoog. Daarom hebben we bijvoorbeeld nog een aantal extra bijeenkomsten georganiseerd over verschillende onderwerpen. Op 22 juli is de laatste raadsvergadering. Daarna hebben we tijd om weer nieuwe energie op te doen.

Ook onze raadsleden zijn begonnen met een eindspurt. De verkiezingen op 16 maart 2022 lijken nog zo ver weg. Toch zijn er nu al verschillende bewegingen naar dat moment merkbaar. Ook hier is de eindspurt in gang gezet.

In deze column toch echt een hart onder de riem voor onze jonge inwoners. Ik wens jullie ontzettend veel succes en hoop natuurlijk dat het goed uitpakt. Heb er vertrouwen in dat je het kunt! Mocht je toch een teleurstelling te verwerken hebben gehad (ik ben ook een keer gezakt), ga niet bij de pakken neerzitten. Gewoon rustig doorgaan en je niet van de wijs laten brengen!

uiterwaarden briefstemmen ZBM00-H-1554 Stichting met je hart veegwagen Nederhemert-Zuid Ondernemersvereniging de Zandmeren Burgerwindpark vuurwek controle Zaltbommelse stadpark vrijetijdsmarkt Mark Rutte Mateusz Hoofddrorp